1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,5-4 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i po bokach
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? na stoliku
6. Jak słońce świeci w pokoju? okna od wschodu
7. Jaki masz obecnie telewizor? brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobry smart, skype, głównie wykorzystywany będzie do oglądania filmów z internetu 90% cda, zalukaj itp.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny, może kiedyś kablówka
10 .Jakie urządzenia? laptop, ewentualnie telefon
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? średnio myślę że 4-8 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? obojętnie, ważne żeby się dało oglądać w dzień, przy dużym świetle(sporadycznie ale bywa)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy przez internet, orange tv, skype
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej nie
16. Preferencje co do marki? nie
17. Preferencje co do wielkości? około 47 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? zacinanie się filmów podczas oglądania przez internet, problemy z obrazem szumy, pasy itp. ciemne narożniki
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? około 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? obojętnie jednak ze wskazaniem na pasywny tańsze okulary i nie trzeba lądować baterii
Ponadto:
- Klasa energetyczna A+ lub A++
- Aktualnie kodeki do filmów z internetu i możliwość ich aktualizacji
- Narywanie przez usb i odtwarzanie w laptopie i innych TV, podobno niektóre LG ma blokadę ?
Po wstępnej analizie i przeczytaniu kilku forów:
Panasonic TX-47AS650E - obraz bdb, ale narożniki przyciemnione ? potrafi się przyciąć przy oglądaniu filmów z internetu ?
Samsung UE48H6400 - obraz trochę nie naturalny, 4 rdzenie raczej powinny uciągnąć tv przez wi-fi, na ciemne narożniki ale nie aż tak jak przy 650E, okulary aktywne ale to mi tak bardzo nie przeszkadza.
Sony KDL-48W605B w sumie pozytywne opinie, podobno kiepskie materiały zewnętrzne ale to jest najmniej istotne, nie wiem jak z filmami przez internet ?
Jakieś inne propozycje ?
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,5-4 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i po bokach
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? na stoliku
6. Jak słońce świeci w pokoju? okna od wschodu
7. Jaki masz obecnie telewizor? brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobry smart, skype, głównie wykorzystywany będzie do oglądania filmów z internetu 90% cda, zalukaj itp.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny, może kiedyś kablówka
10 .Jakie urządzenia? laptop, ewentualnie telefon
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? średnio myślę że 4-8 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? obojętnie, ważne żeby się dało oglądać w dzień, przy dużym świetle(sporadycznie ale bywa)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy przez internet, orange tv, skype
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej nie
16. Preferencje co do marki? nie
17. Preferencje co do wielkości? około 47 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? zacinanie się filmów podczas oglądania przez internet, problemy z obrazem szumy, pasy itp. ciemne narożniki
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? około 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? obojętnie jednak ze wskazaniem na pasywny tańsze okulary i nie trzeba lądować baterii

Ponadto:
- Klasa energetyczna A+ lub A++
- Aktualnie kodeki do filmów z internetu i możliwość ich aktualizacji
- Narywanie przez usb i odtwarzanie w laptopie i innych TV, podobno niektóre LG ma blokadę ?
Po wstępnej analizie i przeczytaniu kilku forów:
Panasonic TX-47AS650E - obraz bdb, ale narożniki przyciemnione ? potrafi się przyciąć przy oglądaniu filmów z internetu ?
Samsung UE48H6400 - obraz trochę nie naturalny, 4 rdzenie raczej powinny uciągnąć tv przez wi-fi, na ciemne narożniki ale nie aż tak jak przy 650E, okulary aktywne ale to mi tak bardzo nie przeszkadza.
Sony KDL-48W605B w sumie pozytywne opinie, podobno kiepskie materiały zewnętrzne ale to jest najmniej istotne, nie wiem jak z filmami przez internet ?
Jakieś inne propozycje ?