Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dlaczego TouchPad w Lenovo G50-70 blokuje się i zacina? Problem jest od nowości.

sagios 31 May 2015 16:34 1623 6
    sagios
    Level 10  
    Witam!
    Problem polega na tym że czasem są problemy w touchpadem, ale nie zawsze takie same. Raz kursor blokuje się w jednym miejscu i nie można nim ruszyć, a czasem zdarza się tak że kursorem można poruszać ale podwójne kliknięcie ani przyciski nie reagują.
    Zazwyczaj żeby zaczęło działać wystarczy albo zrestartować, albo zhibernować, a nawet czasem działa po wybraniu opcji zablokuj i ponownym zalogowaniu.
    Co nie zmienia faktu że to strasznie irytujące kiedy się to blokuje.
    Mam WIN 8.1 no i generalnie problem jest od samego początku po zakupie...
    Z góry dzięki za pomoc
    sagios
    Level 10  
    A który ze sterowników wybrać (zaktualizować) bo jakoś żaden nie mogę połączyć z touchpadem...
    Oryginal_DekeR
    Level 18  
    na stronie podanej przez LED5W jest filtrowanie "Skład" - stawiałbym na sekcję "Chipset" oraz "Mysz i klawiatura"
    sagios
    Level 10  
    Generalnie ze sterownikiem nic nie pomogło. Kupiłem myszkę i problemu nie ma teoretycznie
    Funkagen
    Level 15  
    Witaj,

spróbuj z tym sterownikami jeszcze raz, lecz wyrzuć wszystkie aktualne sterowniki od touchpada, następnie wyczyść rejestr i wszystkie śmieci które zostały programem CCleaner,
    wtedy zainstaluj na nowo najnowsze sterowniki od twojego touchpada i powinno być już wszystko okej.

tutaj sterowniki: http://support.lenovo.com/pl/pl/downloads/ds039874
    sagios
    Level 10  
    Problem częściowo rozwiązany przez podłączenie myszki. Tak działa bezproblemowo, a touchpada przestałem używać.