Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Kkevin
    Level 2  
    Po włączeniu wyświetla komunikat "Memory card error". Przy próbie sformatowania karty - wyłącza się i wyświetla w dolnym, lewym rogu E50.

Czy to jest do naprawienia samodzielnie?

Dodano po 29 [minuty]:

Chciałem dodać że karta ma ok. 6 miesięcy (jest to karta EMTEC-256MB).
    Probpwałem z inną kartą - aparat sformatował ją bez przeszkód i zaczął działać normalnie. Czyli znaczyło by to że aparat jest ok. natomiast karta jest do niczego...
    W takim razie co zrobiłem źle że padła? Może ktoś miał podobne sytuacje...
    Problem w tym że na starej jest trochę zdjęć na ktorych mi zależy - czy można je jakoś odzyskać?
    Agentlos
    Level 25  
    Co do zdjęć to mimo, ze aparat ni wykrywa karty, możes odzyskać zdjęcia z niej. Mam aparat CASIO QV-R40 i kolega przyniusł do mnie kiedyś kartę. Przestała nagle działać. Nie znaliśmy powodu. U niego aparat wywalał błąd. Nie pamiętam firmy aparatu. CASIO po podłączeniu go do komputera z kartą pokazał ją jako dysk, lecz nie dało się na niego wejść (aparat wykrył kartę bo gdyby nie było jej czytął by z wbudowanej). Do odzyskania zdjęć użyłem BadCopy. Poszło bez problemu.
    Mimo, że dało się bezbłednie odzyskać dane, nie dało się karty sformawać w komputerze jak i w aparacie. Karta poszła do reklamacji. Była to karta 32MB.
    Spróbuj tak jak mapisałem na swoim aparacie.
    Kkevin
    Level 2  
    Dzięki, niestety nawet przy pomocy Bad Copy nie wykrywa karty w aparacie - choć własćiwie nie wiem czy nie wykrywa czy to znowu coś innego...
    W każdym razie po zaznaczenie w badcopy odpowiedniego nośnika(CFcard) nie pojawia się on na liście do skopiowania...
    Może uzyję jutro czytnika kart...