Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy opłaca się kupić PSP które się nie uruchamia.

alikatek 01 Jun 2015 16:44 843 4
    alikatek
    Level 29  
    Witam.
    Chcę na znanym portalu aukcyjnym zakupić zepsutą konsolę PSP, która się nie włącza. nr oferty:5409614369 screenshot aukcji dodam w załączniku, żeby nie było, że temat "straci wartość".
    Mam w domu ładowarkę i baterię od PSP, mam trochę wiedzy z zakresu elektroniki, mam narzędzia konieczne do rozebrania konsolki na części i chęć nauki :P
    Chiciałem skorzystać z oferty i konsolkę zakupić do naprawy/na części/do nauki.

Waszym zdaniem warto?

Pozdrawiam.
    Obiecane obrazki:
    Czy opłaca się kupić PSP które się nie uruchamia. Czy opłaca się kupić PSP które się nie uruchamia.
  • Helpful post
    SERVICE-AV
    Level 39  
    Pytanie powinieneś skierować do wróżki, ma większe kompetencje w tej dziedzinie. ;)
    Nikt przecież nie zna stanu PCA w tej konsoli, może być płyta zabita na amen i pozostanie Ci obudowa i LCD.
    Ty kupujesz, Ty ryzykujesz.
  • Helpful post
    kaka0204
    Level 28  
    Te 35zł to nie jest taka fortuna. Może się okazać, że uszkodzona będzie jakaś drobnostka i naprawa będzie kosztowała grosze. Jeżeli jednak naprawa będzie za droga to możesz konsole sprzedać na części i może coś zarobisz :) No, ale to Twoje pieniądze i Ty decydujesz :)

Pozdrawiam.
  • Helpful post
    Karaczan
    Level 41  
    Ja myślę że prawie na pewno sprzedający najpierw oddał ją na serwis, lub próbował naprawić samemu.
    Więc albo naprawa totalnie nie opłacalna, albo nie możliwa.
    Otwierana raczej była - brak przycisku.