Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AUTOCOM - CDP+ nie czyta parametrów

LGDELL 01 Jun 2015 16:46 1839 4
  • #1
    LGDELL
    Level 3  
    Witam, problem jest taki że wszystkie stery potrzebne do autocoma cdp+ zainstalowane, autocom mruga wszystko chodzi łączy się z samochodem. Czyta i usuwa błędy, ale nie czyta parametrów systemowych a dokładniej parametr 1 i parametr 2 czyta, ale zatrzymuje się ładując nieustannie parametr 3 z wynikiem "Proszę czekać!" identyczna sytuacja jest dla reszty parametrów.
    Miał ktoś może podobną sytuacje? albo ktoś wie jak temu zaradzić ? byłbym bardzo wdzięczny ponieważ autocoma potrzebuje natychmiast.
  • #2
    leonov
    Level 42  
    Podaj więcej danych, jaki CDP+ (chińczyk ?), wersja softu, jaki samochód ? inne pojazdy czyta, czy dzieje się podobnie ?
  • #3
    LGDELL
    Level 3  
    Tak jest to chińczyk, wersja to 2.1.3 samochód to akurat 206 RC ale nie czyta żadnych parametrów w każdym samochodzie, i jest jeszcze coś takiego że nie działa Generic i wyskakuje taka tabelka i powinno odfajkowywać tam pojedyncze wartości a program się zacina i tylko ctrl+alt+del ratuje
  • #4
    leonov
    Level 42  
    LGDELL wrote:
    wersja to 2.1.3
    Czyli jaka ? 2013.1 ? 2013.2 ? czy 2013.3 ? zainstaluj najnowsze 2014.1, program zaktualizuje ci firmaware głowicy, wtedy sprzwdź jak działa, jak bedzie to samo to raczej uszkodzenie sprzętu, lub jakas "tania" wersja.
  • #5
    samaelsoul
    Level 1  
    Też miałem problem z parametrami w CDP, reinstalacja .net framework załatwiła sprawę.