Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kenwood KDC-W7531 - Odtwarzanie Mp3

t.boy 02 Jun 2015 01:27 738 4
  • #1
    t.boy
    Level 11  
    Witam.
    Mam problem z wyświetlaniem Tagów ID3 plików Mp3
    Część jest wyświetlana poprawnie, a reszta tak "???????????/??????????"
    Problem jest z tymi samymi utworami które poprawnie wyświetlał odtwarzacz KDC-W6031 (te same płyty). Specyfikacja odtwarzanych plików Mp3 przez oba radia jest taka sama.
    Czym to może być spowodowane?
    Poza tym problemem radio pracuje poprawnie.
  • #2
    zdanek15
    Level 26  
    A czy kolega zastanawiał sie chociażby nad wyczyszczeniem lasera w tym radiu??
  • #3
    -=ViruS=-
    Level 9  
    Problem leży najprawdopodobniej w samym pliku mp3, a dokładniej w kodowaniu lub wersji znacznika. Pobierz program mp3tag wrzuć tam pliki działające i nie działające i zobacz czy nie różnią się wersją znacznika. A nie ma przypadkiem tam polskich znaków w nazwach utworów? Jeśli tak to można hurtem to wyciąć zmieniając w ustawieniach mp3tag UTF na ISO-8859
  • #4
    t.boy
    Level 11  
    Pliki które próbuję odtworzyć, sa poprawnie wyświetlane przez KDC-W6031. Specyfikacja odtwarzanych plików i wyświetlanych ID Tagów jest dla obu sprzętów taka sama. Tak przynajmniej twierdzą instrukcje obsługi.
    Oba odtwarzacze zamiast polskich znaków wstawiają wstawiają puste pole.
    Mimo to KDC-W7531 nie wszystkie pliki wyświetla poprawnie.
    Przejrzałem sie ID Tagom w programie Winamp i nie widzę roznicy muedzy Tagami wyświetlanymi poprawnie, a tymi wyświetlanymi nie poprawnie.
    Wszystkie pliki zawierają ID3 v2. Po ustawieniu tylko na v1 nic sie nie zmienia w sposobie wyswietlania tagów
  • #5
    t.boy
    Level 11  
    Zmniejszenie bitrate pomogło. Choć jest jeszcze kilka plikow ktore uparcie odmawiaja poprawnego wyświetlania. Ale po ręcznej edycji wpisów IDtagi wyświetlają się jak trzeba