Problem pojawił się kilka dni temu. Kocioł ma problem z pogrzaniem c.w.u. do zadanej temperatury. Często wyłącza się po 5-10 sek. pracy, a czasami wcale nie odpala tylko załącza sama pompę. Ciśnienie na bar. 1-1.2 Filtry czyste.
Wezwanie lokalnego serwisu ostateczność. W zeszłym roku za wymianę bezpiecznika zapłaciłem 100 zł.
C.O. działa bez zarzutów.
ps. Zapłon następuje dopiero przy nastawie dla c.w.u. 55-60 st.c. (i to nie na pełnej mocy) Przy 40 - 55 nie chce ruszyć. Piec wczoraj przez 2 godziny działał normalnie
Dodano po 57 [minuty]:
Obejrzałem na YT film pt. "Junkers Ceraclass ZW 14 2 DV KE Uruchomienie"
po wejściu w tryb serwisowy kocioł działa jak marzenie, woda grzeje bez problemowo z pełna modulacją. Po wyjściu z trybu serwisowego - jak w poście powyżej.
Wezwanie lokalnego serwisu ostateczność. W zeszłym roku za wymianę bezpiecznika zapłaciłem 100 zł.
C.O. działa bez zarzutów.
ps. Zapłon następuje dopiero przy nastawie dla c.w.u. 55-60 st.c. (i to nie na pełnej mocy) Przy 40 - 55 nie chce ruszyć. Piec wczoraj przez 2 godziny działał normalnie

Dodano po 57 [minuty]:
Obejrzałem na YT film pt. "Junkers Ceraclass ZW 14 2 DV KE Uruchomienie"
po wejściu w tryb serwisowy kocioł działa jak marzenie, woda grzeje bez problemowo z pełna modulacją. Po wyjściu z trybu serwisowego - jak w poście powyżej.