Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawei E3372s-153 - Huawei E3372s-153 i windows 8.1

04 Cze 2015 22:18 3795 12
  • Poziom 15  
    Witam Posiadam modem Huawei E3372s-153 i chce podłączyć go pow dindows 8.1 laptop Lenovo G500s. Kłopot w tym że nie mam ani oprogramowania ani nic. Modem po podłączeniu do usb nie działa. łapie zielony kolor na miganiu kontrolki i nic jak skonfigurować połączenie na win 8.1 Karta plus, Na modemie znak cyfrowego Polsatu i plus. zakupiony z netem od nich.
    dziękuje
  • Specjalista Sieci, Internet
    Jak podłączysz go do USB to komputer wydaje charakterystyczny dźwięk dla podłączonego urządzenia?
    W eksploratorze Windows masz dodatkowy napęd CD-ROM?
    Jeśli tak to zainstaluj program z tego napędu.
  • Poziom 15  
    Tak wydaje ale kłopot w tym że napędu brak. Mój komputer otwieram mam dwa dyski i cd. Po podłączeniu modemu nie pokazuje się nic. Na chwile wyskoczy i znika.
  • Specjalista Sieci, Internet
    W menadżerze urządzeń są jakieś urządzenia z wykrzyknikiem?
    Zrób screen menadżera z rozwiniętymi kartami sieciowymi oraz kontrolerami uniwersalnej magistrali szeregowej.
    Oczywiście z podłączonym modemem.
  • Poziom 15  
    Huawei E3372s-153 - Huawei E3372s-153 i windows 8.1 Huawei E3372s-153 - Huawei E3372s-153 i windows 8.1

    Jak widać modem jest. Do tego widać na dole że ma przypisaną literę F: W panelu sterowania i zarządzanie kartami w chwili podłączenia modemu wyskakuje nowa karta. Jednak jak podłączyć się z usługą Plus. Mam pin i Puk d karty sim.
  • Poziom 34  
    Może to HiLink, czyli wersja konfigurowana na stronie internetowej, tj. 192.168.8.1. Spróbuj wejść na ten adres z dowolnej przeglądarki.
  • Poziom 15  
    To moze być hlink ale strona jaka mu wyskakuje to 192.168.1.1 moze błędnie bo kombinowałem na czym świat stoi. Problem w tym że nic się nie dzieje poza tym że pojawia się połączenie Tam gdzie są karty sieciowe. Może trzeba wpisać ręcznie ip. Nie wiem jak to nawet skonfigurować. Do tego dałem sobie ikonkę od tego połączenia i jest ciągle jako nie połączone. Sprawdziłem na windows xp. To samo w połączeniach jest nowe połączenie lokalne ale nie ma opcji połącz. czy świeci na zielono czy na niebiesko nic się nie zmienia. Moim zdaniem aby wejśc pod adres 192.168.8.1 przez ten modem musi być utworzone połączenie. A obecnie wygląda to tak jak wyciągnięcie zwykłego kabla sieciowego Lan. Zero komputerki przekreślone. Nawet wchodząc tam gdzie jest to połączeni a bardziej utworzona karta to nie ma opcji połącz. JAk utworzyć ogóle połacznie to ciekawe ?

    Dodano po 6 [minuty]:

    Zostaje jeszcze jedna sprawa nawet jeśli podłącze modem do lapka i dam adres 192.168.8.1 to nic się nie dzieje.
  • Poziom 34  
    A Ty nie próbowałeś czasami firmware do niego wgrywać i Ci się nie udało? Ten adres coś mi trybem Debug Mode pachnie. Wypnij modem i zainstaluje te sterowniki. Na Windows 8.1 nie będzie żadnych informacji typu, że proces trwa lub, że zakończono: www.mediafire.com/download/ch7s4iht7b64ykm/Huawei-Driver-5.01.04.00.zip
    Uruchom instalator i zostaw na kilka minut. Następnie wepnij modem i obserwuj reakcję.
  • Poziom 15  
    Zrobiłem restart systemu i nową instalkę. Podłączyłem modem wyskoczyło polecenie szybko klikłem i dałem uruchom. Zainstalowała mi się szara ikonka ze znaczkiem @ w środku. Klikam na ikonkę i wychodzi adres 192.168.1.1. Nie odzywa się do modemu bo nie ma połączenia utworzonego z nim. Teraz sprawdzę Twoją opcje .

    Dodano po 22 [minuty]:

    Zero efektów adres jaki czyta z ikonki to 192.168.1.1 a na sterowniki które podałeś nic się dzieje. zero reakcji ze strony systemu i samego modemu.
  • Poziom 34  
    Dziwne te IP. Takie miała jakaś seria modemów z łotewskiej sieci LMT. Czy to, aby na pewno nowy modem z Plusa? Nie kupiłeś go czasami na jakiejś aukcji?
    Na XP też nic się nie dzieje z moimi sterownikami?
    W Windows 8.1 przejedź szybko kursorem w prawo i zobacz czy tam nic się nie pojawiło.
    Tak jakby za prawą krawędzia monitora na Huawei E372 coś musiałem klikać.
  • Poziom 15  
    Sprawdzę na xp. Modem zakupiony w plusie i był już naprawiany raz . wymieniono w nim część o numerze katalogowym 35020397 [consumption Chip, Hi6551GFCV101, FLIPCHIP,5,PMU] ale zakupione w plusie.

    Dodano po 25 [minuty]:

    Huawei E3372s-153 - Huawei E3372s-153 i windows 8.1

    W XP jak i w WIN 8.1 jest taki odo folderek i ikonka. Po kliknięciu wywołuje stronę www o adresie 192.168.1.1 . Nic więcej nic nie działa nawet nie można uzyskać adresu ip modemu huawei bo nie utworzy żadnego połączenia. Tak że nawet nie mogę uzyskać adresu ip jako karty sieciowej.
  • Specjalista Sieci, Internet
    To co zainstalowałeś to tylko sterownik do przełączenia urządzenia w tryb "modemu"

    Uruchom menadżer urządzeń, podłącz modem do USB. W momencie podłączenia powinna się przeładować lista urządzeń. Czy dodało się automatycznie jakiekolwiek urządzenie? Możliwe że komputer poprostu nie wykrywa tego sprzętu bo jest on uszkodzony.
  • Poziom 15  
    W Windows xp wyskakuje w menadżer urządzeń to co widać Huawei E3372s-153 - Huawei E3372s-153 i windows 8.1


    I tak zawsze gdy wkładam do usb.