Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Amica Dynamic System -cały czas działa pompa

cutecalypso 04 Jun 2015 22:57 1407 4
    cutecalypso
    Level 10  
    Witam posiadam pralkę Amica PA5580A520 Dynamic System z Aqua sprayem i ostatnio po praniu kiedy chciałam włączyć po godzinie kolejne po załączeniu programu zaczyna burczeć tylko pompa i miga zielona dioda 4 razy.Nie można zresetować programu.Czy ktoś wie co może być przyczyną usterki ?Obawiam się uszkodzonego modułu,ale wydaje mi się że nic nie mogłam popsuć.Może ktoś z was miał taki problem i naprawił moduł.Co może być przyczyną ?Za pomoc serdecznie dziękuje.
    pawel_amatorek
    Level 14  
    Zawór trójdrożny puścił po ostatnim praniu? często w nim znajduje się problem. sprawdź tez przeciekówkę i czy na dnie obudowy nie zbiera się woda poprzez dziurawy fartuch albo uszkodzoną harmonijkę.
    luna
    Level 22  
    Z presostatu wysyłany jest sygnał „przepełnienie"
    Program jest przerywany, włączana jest pompa, wyświetlany jest kod 4. Po 2 minutach od sygnału „zbiornik pusty'' z presostatu pompa jest wyłączana. Blokada drzwi jest zasilana az do wyłączenia pralki, w wypadku ponownego wykrycia poziomu przepełnienia pompka jest włączana ponownie. Przyczyna powstania błedu :
    Elektrozawory zablokowane w pozycji „otwarte"; - duże zmiany ciśnienia wody podczas cyklu prania; - rozpoczęcie cyklu prania z zamkniętym dopływem wody i otwarcie dopływu w trakcie prania; - uszkodzony presostat;
    cutecalypso
    Level 10  
    Presostat=termostat ?No ale podłożyłem moduł do drugiej pralki i znów po załączeniu programu chwila jest gotowa do pracy i sama przechodzi na tryb pracuje i cały czas pompa chodzi i w czasie tego miga dioda.