Witam szukałem na forum tematu związanego z kupnem samochodu 4x4 ale nie ma "świeżego" więc zakładamy nowy . Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość . Do rzeczy , potrzebuję auta terenowego ponieważ pracuję jako wet. dojeżdżam do gospodarstw itd potrzebuję auta terenowego które ma napęd na 4 koła z reduktorem (nie interesują mnie żadne Ignisy , freelandery , suvy które mają napęd na wiskozie ) . Szukam auta które przejedzie mi przez ciężki teren w zimie jak i na jesieni przez błotne leśne drogi. Dodam że jeżdżę z przyczepką na której jest poskrom ważący ok 500kg . Potrzebuję auta takiego jak Frontera , Pajero , L200 , Hilux . Nie interesuję mnie mały samochód (Samurai , Vitara). Może być pick-up . Moje pytania które auto jest najtańsze w utrzymaniu (chodzi o wymianę części) , które silniki nie są awaryjne , czy ktoś posiada auto które by spełniało te wymagania i jest ok ? Chodzi mi o samochód raczej z LPG , silnik do 2.8L , cena do max 30 tyś . Jeśli macie inne marki samochodów których nie wymieniłem a byście mi je polecali to proszę o odpowiedź .
Jeśli temat w złym dziale proszę o przeniesienie .
Jeśli temat w złym dziale proszę o przeniesienie .