Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lark FreeMe x 2 7 - nie włącza się, brak jakiejkolwiek reakcji

07 Cze 2015 14:58 2007 1
  • Poziom 18  
    Mam tablet Lark FreeMe X2 7 z następującymi symptomami:

    Brak reakcji programowej na wpięcie ładowarki, cały czas jest czarny brak jakiegokolwiek dźwięku, podświetlenia.

    Wpięcie przez usb do komputera -> brak jakiejkolwiek reakcji zarówno ze strony tableta jak i komputera (nie wykrywa w ogóle komunikacji usb i syslog nie pokazuję żadnego urządzenia)

    Fizycznie układ ładowania działa, bateria naładowana jest do pełna.

    Przyciskałem przycisk "reset" lecz nie pomogło.

    Próbowałem przymrozić płytkę by wykluczyć zimne luty / mikropęknięcia - brak reakcji - poprawy

    Na przycisku power jest 4.2V po naciśnięciu ściąga do zera.

    Pobór prądu z baterii:
    standby ok 0.05mA
    przy wciśnięciu przycisku power (w momencie trzymania) -> 220mA po puszczeniu spada na 0,05mA




    Czy ktoś z kolegów spotkał się z podobnymi objawami ?

    pozdrawiam
  • Poziom 2  
    Stary temat ale napisze co i jak, ponieważ posiadam tablet 1 dzień tylko że model freeme x4 7hd i miałem taki problem jak przedmòwca.
    Zacznę od początku.
    Po pierwszym włączeniu urządzenia wszystko przebiegło pomyślnie. Zacząłem testować tablet pod kątem multimedialnym muzyka, filmy, aplikacje. Gier nie ma co instalować.
    Podczas pracy bateria już się wyczerpała. Tablet się wyłączył. Podpiąłem pod ładowarkę. Na następny dzień włączam tablet i logo producenta towarzyszył mi przez długi czas. Pomyślałem zresetuje tablet poprzez tylny przycisk ale nic to nie dało. Wszedłem do ustawień tabletu poprzez przyciśnięcie i przytrzymanie vol+ i power właśnie w tej kolejności. Wybrałem w menu reset i też nic nie dało. Ponownie nadusiłem vol+ i power. W menu wybrałem opcje wipe data/factory reset co przyniosło udany skutek. Tablet się włączył i przywròcił stan do ustawień fabrycznych.
    Zatem jeśli ktoś miałby taki problem to proponuję wipe data/factory reset i powinien działać.