Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat stilo jak podłączyć wzmacniacz pod org. radio

piotrek147258369 08 Jun 2015 00:03 1971 2
    piotrek147258369
    Level 11  
    Witam mam kilka pytań
    Po pierwsze to chodzi o Fiata Stilo i oryginalne radio od razu mówię ze zostaje na 100% oryginał no i tu pytanie jak pod nie podłączyć wzmacniacz skoro brak wyjścia rca ? Jak to zrobić bez większych strat ?

Teraz trochę odbiegnę od tematu, wiec czy bez skrzyni basowej można uzyskać efektowny bas ?. Wcześniej w innym samochodzie grał u mnie jbl gt 152 z magnatem 360 i grało to dla mnie bardzo dobrze, nie znam się na sprzęcie najlepiej ale czy można uzyskać podobny bas montując głośniki w tylnej półce ? Oczywiście lepsze głośniki..?

Jeżeli to nie da rady to zawita w bagażnik skrzynia basowa max 30 cm i myślę ze 250 rms zdecydowanie wystarczy co doradzicie ?

Najważniejsze jest to ze chcę na to przeznaczyć około 600 złoty ( nie musi to być nowe)

Najważniejsze dla mnie jest to żeby zostało oryginalne radio

Pozdrawiam i proszę o pomoc
  • Helpful post
    D214d3k
    Level 39  
    Poszukaj sobie urządzenia typu line out - rca. Jakościowo to będzie jakiś kompromis ale po wstępnym poustawianiu poziomów wszystko da się regulować "1 gałką".
    Druga opcja to radio do serwisu i dorobienie wyjść RCA z przedwzmacniacza.
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    piotrek147258369 wrote:
    no i tu pytanie jak pod nie podłączyć wzmacniacz

Potrzebujesz wzmacniacza z wejściami wysoko poziomowymi (Hi-Input).
    piotrek147258369 wrote:
    czy bez skrzyni basowej można uzyskać efektowny bas ?

To już odczucia subiektywne - jednym wystarczy delikatny w tle, innym musi tak łomotać by cała rdza z karoserii odpadała.