Witam. Tak jak w temacie mam problem z drukarką canon pixma mp550 błąd b200. Na początku opiszę całą sytuacje. Pewnego dnia drukowałam zdjęcia i w pewnym momencie drukarka przestała odpowiadać na chwile (czemu? nie wiem) pojawiło się czarne tło na panelu. Odłączyłam od zasilania i znów włożyłam kabel. Udało mi się po paru minutach uruchomić ale pojawiał się już błąd. Próbowałam paru sposobów opisanych na tym forum jak i znalezionych w internecie. Drukarka reaguje że nie ma głowicy i że pokrywa jest otwarta. Gdy się ją włancza wszystko reaguje. Gdy pokrywa jest otwarta i ją włącze głowica się przesuwa, tusze są podświetlone ale gdy ją zamknę wszystko zamiera. Zauważyłam gdy umieszczam kabel w gniazdku idzie spięcie bo pojawia się iskra. Końcówki wtyczki są podpalone ?? (nie wiem jak to opisać) próbowałam z innym kablem raz nadal to samo. Wyciągnełam i odłączyłam część która łączy przewód z całą drukarką bo mam zamiar rozkręcić i sprawdzić czy się tam coś przepaliło bo tylko to mi przychodzi do głowy. Może jakieś wskazówki albo propozycje co można jeszcze sprawdzić lub propozycje czemu jest błąd. Czy warto nosić jądo naprawy ? (Bo moim zdaniem nie bardzo)