Witam,
Mam pytanie odno¶nie cewki zap³onowej do silnika X10XE.
Ogólnie rozpiska pinów wtyczki wygl±da tak:
Pin 1- Masa
Pin 2 - zasilanie
Pin 3 - uzwojenie 1
Pin 4 - uzwojenie 2
Pin 5 - uzwojenie 3
Jest to oryginalna cewka Bosch.
Rezystancje miêdzy pinami
2-3: 0,4-0,5oma
2-4: 0,5oma
2-5: 0,5oma
3-4: 0,9oma
4-5: 0,9oma
3-5: 0,9oma
Miêdzy pinami 1 a pozosta³ymi rezystancja niemierzalna(du¿a).
Wiêc wyniki s± rozs±dne wydaj± siê w porz±dku.
Teraz strona wtórna:
1-2: 16,87k
2-3: 16,93k
1-3: 16,94k
No i te piny nie maj± ¿adnego po³±czenia z mas±.
Mierzy³em rezystancjê miêdzy tymi pinami a pinem 1 wychodzi Nieskoñczono¶æ(raz przez chwilê pokazywa³o mi 1Mom, ale nie uda³o mi siê tego powtórzyæ).
Do metalowych tulejek przez które przechodz± te¿ nie ma ¿adnej rezystancji.
Moje pytanie brzmi czy tak powinno byæ? Bo na moja logikê nie.
Silnik ma zap³on kolejno 1-2-3. W czasie pracy mog± znale¼æ siê cykle w których zap³on nastêpuje gdy na jednym cylindrze jest sprê¿anie na innym wydech a na innym ssanie.
Wiêc jak wtórne nie ma masy to na który¶ z pozosta³ych cylindrów przeskoczy iskra o ma³ej
energii bo obwód gdzie¶ musi siê zamkn±æ. I czasami mieszanka ulega zapaleniu.
Ogólnie problem jest taki, ¿e auto jest s³abe. Nowy przep³ywomierz Boscha.
Na komputerze zero b³êdów. Auto ma LPG.
Na benzynie(na gazie jest ok) strzela w dolot podczas dodawania gazu, ale nie za ka¿dym razem.(czasami podczas nag³ego puszczenia po nag³ym dodaniu).
Po dodaniu gazu silnik wolno wchodzi na obroty tak samo na gazie jak i na benzynie.
Silnik nie kopci. Jedynie podczas dodawania gazu czuæ z wydechu nieprzyjemny taki dziwny zapach spalonej benzyny.
EGR sprawdzony dzia³a. Trzpieñ ³adnie zmienia po³o¿enie wraz ze zmian± napiêcia.
Je¶li chodzi o ¶wiece, to po wyci±gniêciu s± bielusieñkie jakby nowe, na ceramice niewiele br±zowego osadu.
Je¶li chodzi o ci¶nienie sprê¿ania to zrobi³em pomiar, ale mój sprzêt jest trochê nie zbyt dobry.
Ale tak orientacyjnie mówi±c na ka¿dym cylindrze pokaza³ 11barów. Warto¶ci zani¿a na pewno o ponad 1 bar. Wiêc chyba tak ¼le z silnikiem nie jest zak³adaj±c, ¿e ma 170k km.
Próbê z olejem zrobi³em na jednym cylindrze ci¶nienie wzros³o o 1bar.
Sonda lambda w programie opelcom. Pokazuje napiêcie oko³o 100mV-150mv czasami 50mV. Co jaki¶ czas
wchodzi na 0,9V.
Przeczyta³em chyba wszystkie w±tki na elektrodzie i jakie google znalaz³o i mi siê pomys³y koñcz±.
Ogólnie silnik chodzi bardzo równo i cicho.
Mam pytanie odno¶nie cewki zap³onowej do silnika X10XE.
Ogólnie rozpiska pinów wtyczki wygl±da tak:
Pin 1- Masa
Pin 2 - zasilanie
Pin 3 - uzwojenie 1
Pin 4 - uzwojenie 2
Pin 5 - uzwojenie 3
Jest to oryginalna cewka Bosch.
Rezystancje miêdzy pinami
2-3: 0,4-0,5oma
2-4: 0,5oma
2-5: 0,5oma
3-4: 0,9oma
4-5: 0,9oma
3-5: 0,9oma
Miêdzy pinami 1 a pozosta³ymi rezystancja niemierzalna(du¿a).
Wiêc wyniki s± rozs±dne wydaj± siê w porz±dku.
Teraz strona wtórna:
1-2: 16,87k
2-3: 16,93k
1-3: 16,94k
No i te piny nie maj± ¿adnego po³±czenia z mas±.
Mierzy³em rezystancjê miêdzy tymi pinami a pinem 1 wychodzi Nieskoñczono¶æ(raz przez chwilê pokazywa³o mi 1Mom, ale nie uda³o mi siê tego powtórzyæ).
Do metalowych tulejek przez które przechodz± te¿ nie ma ¿adnej rezystancji.
Moje pytanie brzmi czy tak powinno byæ? Bo na moja logikê nie.
Silnik ma zap³on kolejno 1-2-3. W czasie pracy mog± znale¼æ siê cykle w których zap³on nastêpuje gdy na jednym cylindrze jest sprê¿anie na innym wydech a na innym ssanie.
Wiêc jak wtórne nie ma masy to na który¶ z pozosta³ych cylindrów przeskoczy iskra o ma³ej
energii bo obwód gdzie¶ musi siê zamkn±æ. I czasami mieszanka ulega zapaleniu.
Ogólnie problem jest taki, ¿e auto jest s³abe. Nowy przep³ywomierz Boscha.
Na komputerze zero b³êdów. Auto ma LPG.
Na benzynie(na gazie jest ok) strzela w dolot podczas dodawania gazu, ale nie za ka¿dym razem.(czasami podczas nag³ego puszczenia po nag³ym dodaniu).
Po dodaniu gazu silnik wolno wchodzi na obroty tak samo na gazie jak i na benzynie.
Silnik nie kopci. Jedynie podczas dodawania gazu czuæ z wydechu nieprzyjemny taki dziwny zapach spalonej benzyny.
EGR sprawdzony dzia³a. Trzpieñ ³adnie zmienia po³o¿enie wraz ze zmian± napiêcia.
Je¶li chodzi o ¶wiece, to po wyci±gniêciu s± bielusieñkie jakby nowe, na ceramice niewiele br±zowego osadu.
Je¶li chodzi o ci¶nienie sprê¿ania to zrobi³em pomiar, ale mój sprzêt jest trochê nie zbyt dobry.
Ale tak orientacyjnie mówi±c na ka¿dym cylindrze pokaza³ 11barów. Warto¶ci zani¿a na pewno o ponad 1 bar. Wiêc chyba tak ¼le z silnikiem nie jest zak³adaj±c, ¿e ma 170k km.
Próbê z olejem zrobi³em na jednym cylindrze ci¶nienie wzros³o o 1bar.
Sonda lambda w programie opelcom. Pokazuje napiêcie oko³o 100mV-150mv czasami 50mV. Co jaki¶ czas
wchodzi na 0,9V.
Przeczyta³em chyba wszystkie w±tki na elektrodzie i jakie google znalaz³o i mi siê pomys³y koñcz±.
Ogólnie silnik chodzi bardzo równo i cicho.