Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z zainstalowaniem programu z CD

27 Maj 2005 22:52 1314 21
  • Specjalista od sprzętów RTV
    Próbuję zainstalować program z CD i za każym razem w połowie instalacji wyskakuje mi taki komunkat:
    Error 1311.Source file not found:
    C:\Document and Setings\
    tutaj moje dane\Ustawienia lokalne\Temp\....\Data 1. cab.
    Próbwałem usunąć wszystko z pliku Temp, ale to nie pomogło.
    Co jest nie tak w moich ustawieniach?.
    System XP-Pro.

  • Poziom 43  
    sprawdź płye w innym kopie - niekoniecznie masz problem z kompem , możesz miec problem z CD .
    masz tak z jednym CD czy z wszystkimi ?
  • Spec od komputerów
    Instalujesz jako administrator?

    Przegraj dane z plyty na dysk i dopiero instaluj, wtedy nie powinno byc problemu.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    Płyta na innym komp. instaluje się bez problemu.
    Inne CD wchodzą też bez problemu.
    Komp. podzielony jest na trzech użytkowników i z każdej pozycji jest to samo.
  • Poziom 35  
    Spróbuj skopiować dysk na komp tak jak radził Kolobos. Byc może masz problem z napędem.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    Na tej samej płycie znajdują się inne programy i z nimi nie ma problemu, zależy mi na tym jednym - zajmuje ponad 215MB.
    Spróbuje zrobić tak jak radzi Kolobos.
    Niestety nic to nie pomogło.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    Przypadek podobny, ale u mnie to nie zadziałało.
    Dodatkowo coraz częściej po włączeniu komp. od razu ustawia mi się w biosie, zasilacz sprawdziłem i jest dobry.
    Ki diabeł?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    marck1 napisał:
    po włączeniu komp. od razu ustawia mi się w biosie

    Nie rozumiem, co to znaczy. Opisz, jak wygląda start komputera, czy rozpoznaje napędy, ostatni komunikat na ekranie, sygnały dźwiękowe. Daj nam INFORMACJĘ!!
  • Poziom 20  
    problem może polegać też na tym, że: program, który próbujesz zainstalować najpierw rozpakowuje się do folderu tymczasowego (samorozpakowująca się instalka) a potem dopiero instaluje. z komunikatu wynika, że instalator nie może znaleźć pliku data1.cab. jesli jest tak jak przypuszczam to sprawdź np. przy pomocy Winrara czy pliczek ten znajduje się na płytce i spróbuj samodzielnie wypakować tą instalkę do jakiegoś folderu i wtedy zainstalować
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Adam_sil, czytaj wszystkie posty:
    marck1 napisał:
    Płyta na innym komp. instaluje się bez problemu.
  • Poziom 20  
    fakt - tego nie czytałem. ale jesli pliczek data1.cab znajduje sie na CD a po rozpokawaniu lub skopiowaniu na dysk nie ma go może to świadczyć o błędach odczytu przez CD
  • Specjalista od sprzętów RTV
    A więc po kolei:
    1. Brak możliwości zainstalowania programu o, którym pisałem wyżej na razie sobie odpuśćmy.
    2. Włączenie komp. powoduje, że nie ładuje mi się XP, ale od razu pokazuje mi się Bios - wychodzę z niego Esc>y>Enter i teraz zaczyna się ładować XP, ale nie zawsze bo po automatycznym restarcie komp.potrafi ponownie ustawić się w Biosie - czasami muszę tą czynność powtórzyć kilka razy.
    3. W czasie startu komp. głośnik odzywa się.
    4. Zauważyłem, że kiedy pokazuje się Bios - to nie pracuje HDD(nie słychać charakterystycznego terkotania).
    5. Kiedy już XP się uruchomi to czasami dzieje się się tak, że jak chcę uruchomić jakiś program np. z pulpitu to od razu pokazuje się okno z pytaniem czy usunąć go do kosza? i obojętnie co wybiorę Tak lub Nie okno zostaje na ekranie i nie znika, ale na komp. mogę pracować.(Start>Programy>wybieram jakiś prog. i mogę pracować na nim bez problemu)
    6. Pisałem wyżej, że zasilacz sprawdziłem - nap. prawidłowe, elki sprawdzone mostkiem, tętnienia spr. oscyloskopem i są OK.
    7. Wcześniej wyjmowałem baterie z płyty, wiatraki pracują prawidłowo i nic nie pomogło.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Podłącz inną klawiaturę. Prawdopodobnie masz problem z zablokowanym klawiszem Del.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    Hmm, ale jak używam Del. np. w pasku autopowtarzania to działa prawidłowo - kasuje to co zaznaczam.
    Oczywiście mogę pdłączyć inną, ale obawiam się, że będę miał znowu problem z uruchomieniem komp. i zniknę z forum.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    marck1 napisał:
    Oczywiście mogę pdłączyć inną, ale obawiam się, że będę miał znowu problem z uruchomieniem komp.

    A jakie możesz mieć kłopoty z uruchomieniem komputera po zmianie klawiatury?
  • Specjalista od sprzętów RTV
    jankolo - strzał w 10, klawiatura kaput, po jej wymianie komp. pracuje prawidłowo. Dzięki serdeczne.
    Pozostał problem z tym programem - walczę dalej.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    marck1, mam wrażenie, że teraz Twoim problemem jest napęd optyczny. Spróbuj pozyczyc od kogoś cd-rom, podepnij go zamiast swojego i spróbuj zainstalowac program. A swój cd-rom możesz spróbować wyczyścić. Na Elektrodzie było wiele takich wątków - poszukaj.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    CD-rom czyściłem jakiś tydzień temu, inne programy wchodzą bez problemu i to różne - różniaste, problem jest tylko z tym jednym, na tej samej płycie są inne programy i z nimi nie ma problemu.
  • Poziom 35  
    Spróbowałbym zrobić nakładkę systemu. Byc może to coś z windą. Nic nie tracisz, więc nie zaszkodzi.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    No właśnie, nie pisałem o tym wcześniej, ale tak mi się zrobiło (z tym programem) po nakładce, którą robiłem parę dni temu - co ciekawe ten program po niej zginął z komp. a inne zostały nie naruszone.
    Pewnie coś pochrzaniłem bo robiłem to pierwszy raz.
  • Specjalista od sprzętów RTV
    No i problem rozwiązał się sam, otóż trafił mi się tanio nowy HDD o dużo większej pojemności i co za tym idzie zaszła konieczność jego instalacji i formatowanie, po tych czynnościach problem z instalacją tego programu zniknął.
    Dziękuje wszystkim za pomoc i proszę o zamknięcie tematu.