Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radia 2din.blaupunkt san diego 530 czy clarion nx302e

tiger918 15 Jun 2015 22:37 8421 7
    tiger918
    Level 10  
    Witam. Z racji tego że mój gms po pół roku się popsuł szukam nowego radia 2 din do auta. Prosze wiec o pomoc w wyborze pomiędzy blaupunkt san diego 530 a clarionem nx302e. Najważniejszą dla mnie rzeczą w takim radiu jest dobry zestaw głośnomówiący oraz dobrze działającą automapa ogólnie nawi. Takie funkie ja możliwość ściemniania ekranu w nocy i odtwarzanie avi też by się przydały. Blaupunkt jest niemal identyczny jak mój popsuty gms, zastanawiam się tylko czy jakość radia i dźwięku jest taka sama bo jak tak to odpada...za wszelkie uwagi dziękuje i pozdro..
    greg0rek
    Level 13  
    Cześć,
    Skoro po pół roku to gwarancja :) PS. Mógłbyś napisać co konkretnie się zepsuło? Jestem właśnie na etapie poszukiwania 2 din z Bt i navi. I ciekawi mnie: blaupunkt słynął z dobrej jakości tunerów FM (jak sprawa wygląda w ww modelu?) natomiast brzmienie dźwięku nie powalało, z kolei clarion zawsze kojarzył mi się z dobrej jakości dźwiękiem...
    Czy ktoś z użytkowników mógłby się wypowiedzieć odnośnie tych dwóch modeli?
    Pozdrawiam!
    michałDSP
    Level 12  
    Cześć ja miałem problem z Blaupnktami zamontowanymi w Hyundai IX35 , stacja jakieś 5 razy trafiała do serwisu, Blaupunkt ma bardzo dużą awaryjnośc , zdecydowanie lepiej kupić coś z Alpine , natomiast jeżeli chodzi konktretnie o model SAN DIEGO,
    mdel ten ma słabą matrycę tzw, mleczną słaba widocznośc w dzień, brak slotu SD na GPS,
    JEŻELI ZAINSTALUJESZ KARTĘ Z PLIKAMI , nie możesz już używać GPS,
    W cenie Blaupkta można kupić coś znacznie lepiej wyposażone z większą ilością funkcji lepszym ekranem, itd..
    greg0rek
    Level 13  
    Jeżeli dobrze rozumiem Gps Igo w Blaupunkce jest zainstalowany na micro SD? W takim razie na placu boju pozostają Clarion nx302E oraz kenwood ddx-4015Bt, Alpine IVA 503bt, Czy móglby ktoś wypowiedzieć się odnośnie Clariona? (Navi może się przydać). Jeżeli odpadnie navi to pewniakiem będzie Alpine ;).
    Funbass
    Level 9  
    San Diego nie współpracuje dobrze z Auto Mapą. Orientowalem się i może się zacinać. Ogólnie wg mnie jest warta polecenia, dobrze współpracuje z igo.
    przemas.13
    Level 2  
    Witam wszystkich!
    Przepraszam jeśli napisałem w miejscu do tego nie przeznaczonym

Mam pytanie do użytkowników stacji multimedialnych 2 din
    Otóż możecie polecić jakąś stacje do 1500zł z wbudowaną navi?
    Dzisiaj miałem zamiar kupić Blaupunkta san diego 530 , ale po przeczytaniu wyżej naoisanej opini zrezygnowałem

Zależy mi na czymś co będzie fajnie działało i nie wieszało się...
    Myślałem też nad kupnem stacji multimedialnej firmy GMS 6321 , 6501
    Co myślicie na ten temat???
    Pozdrawiam wszystkich!!!
    mechu
    Level 11  
    przemas.13 wrote:
    Myślałem też nad kupnem stacji multimedialnej firmy GMS 6321 , 6501

Z tych 2 stacji wybrał bym . . . 6401 ;)
    To to samo co 6501 tylko mniejszy ekran a sporo tansza.
    przemas.13
    Level 2  
    A cobyś powiedział o czymś takim : Stacja multimedialna 2 DIN
    Pioneer SPH-DA120?
    Troche trzeba by było dołożyć ale na androidzie i z wifi
    Wygląda ciekawie Twoja propozycja.

Dodano po 22 [minuty]:

ups ten pioneer odpada , jednak nie ma gpsu ani wifi wyswietlane wszystko poprzez smartfona. A już myślałem że cos dobrego producenta... :)