Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Technics SA-DX850 - błąd F70

28 Maj 2005 21:49 9403 3
  • Poziom 11  
    Po włączeniu amplitunera pojawia się napis F70. Jeśli ktoś z grupowiczów ma dostęp do serwisówki, moze by spojrzał co to za kod awarii.
    Pozdrawiam
    MM
    [3.12.2020, webinar] Zagadnienia pomiarowe w nowoczesnej inżynierii materiałowej. Zarejestruj się
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • Poziom 20  
    Transmission error
    F70
    Abnormal communication between peripheral LSI and MICRO COMPUTRT
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki

  • Poziom 17  
    Witam.
    Mam podobny problem, przelutowałem procesor, wymieniłem końcówkę mocy, przeczyściłem przekaźniki . Czasami amplituner ruszy, ale zazwyczaj chwilę po włączeniu błąd F70.Czy ktoś z kolegów zwalczył problem? Mój amplituner to SA-DX750.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 10  
    Andy11 napisał:
    Witam.
    Mam podobny problem, przelutowałem procesor, wymieniłem końcówkę mocy, przeczyściłem przekaźniki . Czasami amplituner ruszy, ale zazwyczaj chwilę po włączeniu błąd F70.Czy ktoś z kolegów zwalczył problem? Mój amplituner to SA-DX750.
    Pozdrawiam.

    Sprawdź napięcia na Q1702 E-5,0v B-5,6v K-8,4v przelutuj jego okolice , u mnie spadało napięcie na przejściu przez tulejkę przy tym tranzystorze na ścieżce podającej napięcie z R1702