Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Połączenie hdmi asus & samsung tv dziwna sprawa?

axxxa 28 Cze 2015 21:49 708 8
  • #1 28 Cze 2015 21:49
    axxxa
    Poziom 5  

    Witam,

    Posiadam laptopa asusa r510jk-0009 i telewizor T28C570EW Samsung. Po połączeniu obu urządzeń obraz jest przesyłany, jednak dźwięk nie. W ustawieniach dźwięk > odtwarzanie mam conexant smartaudio HD jako domyślny i ikonę telewizora digial audio hdmi. Mimo podłączenia telewizora obok ikony telewizora widnieje info o braku podłączenia. Dziwne, obraz jest przesyłany a tu taka informacja. Na innych forach pisze, aby ustawić to jako urządzenie domyślne, tylko jak skoro opcje są nieaktywne, przecież pisze, że nie podłączono. Mam kartę intel hd 4600 i gtx 850m, windows 8.1 pl. :?:

    0 8
  • #2 04 Lip 2015 00:14
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    A sterowniki audio do karty graficznej zainstalowane?.

    0
  • #3 05 Lip 2015 13:10
    axxxa
    Poziom 5  

    Czy to intel czy geforce wszystko zaktualizowane. Zastanawia mnie jedna rzecz, jeśli podłączyłem tv do laptopa to powinienem mieć coś takiego jak na załączniku (ikona komputer podłączony do tv) a mam tylko ikonę laptopa. - Kadr z youtuba. O co więc w tym wszystkim chodzi, dlaczego panel sterowania conexant nic nie widzi :?:

    0
  • #4 05 Lip 2015 13:44
    1 PAWEL
    Poziom 40  

    W niektórych tv wymagany jest kabel HDMI z oznaczeniem wersji kabla, na przykład HDMI 1.4.

    0
  • #5 05 Lip 2015 14:01
    Polon_us
    Poziom 40  

    Czy w telewizorze włączone są Anynet+ i/lub HDMI ARC?.

    Jeśli tak, to dla celów testowych proszę je wyłączyć tymczasowo.

    0
  • #6 05 Lip 2015 16:28
    axxxa
    Poziom 5  

    Funkcja Anynet+ jest wyłączona. Co do kabli hdmi to testowałem na różnych, ale efekt był ten sam.

    0
  • #7 05 Lip 2015 16:41
    Polon_us
    Poziom 40  

    Hmm, a kolega przejrzał BIOS? Może tam jest coś, co może rozwiązać te kłopoty?

    0
  • #8 05 Lip 2015 19:32
    axxxa
    Poziom 5  

    Sprawa rozwiązana, okazało się, że brakowało mi intel audio display sterownik. Szkoda tylko, że podczas aktualizacji sterownika graficznego intel hd graphics nie jest pobierany intel audio hd. Musiałem dodatkowo pobrać nieistniejący w moim laptopie sterownik intel, który nie był dołączony z płytką ze sterownikami. :D

    0
  • #9 05 Lip 2015 20:34
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    axxxa napisał:
    Sprawa rozwiązana, okazało się, że brakowało mi intel audio display sterownik

    A o co ja pytałem:
    KOCUREK1970 napisał:
    A sterowniki audio do karty graficznej zainstalowane?.

    odpowiedz:
    axxxa napisał:
    Czy to intel czy geforce wszystko zaktualizowane.

    0