Wiecie Do takiego radyjka VW zmieniarka mp3 Sony (dośc droga) oraz moduł pośredniczący w cenie ok. 330 zł dedykowana do VW, Skoda, Audi oraz Seat.
Dostepny w zasadzie od ręki.
pozdrawiam
commor
Tylko jak Beta4 ma sterować tą zmieniarką ? Chyba pomyliłeś ją z Gammą4. Bezpośrednio Beta4 Grundiga nie steruje żadną zmieniarką. Jedyna możliwość to zastosowanie zmieniarki z osobny (własnym) sterowaniem na pilocie i modulatorem FM. Niedawno bawiłem się czymś takim CDFM-40 Pioneera i całkiem ładnie to grało, osobny pilocik wielkości dwóch pudełek zapałek...
na foto jest tam Beta 5 z podświetleniem filetowym i akurat z Panasoniczkiem a nie Soniaczkiem,
...ale poprzednik pomimo innej "linii", koloru podświetlenia, złącza ISO 26 pinowego również steruje zmieniaczem...poprzez złącze 10 pin.
..a gamma rózni się od bety np. wyjściem na 4 głosniki (zamiast dwóch)-szczyt techniki mogę się jednak mylić...
pozdrawiam
commor
Na mój gust 5 się od 4 znacznie różni. Tak samo jak Beta 4 od Beta 5. Chociaż miałem maila od jednego baranka co katował jak: jak przerobić gamma 3 na gamma 4 aby sterować zmieniaczem. No cóż niektórych się nie sieje.
Pytanie dotyczy radia Beta 4 a ono nie obsługuje żadnej zmieniarki wiec i tym bardziej MP3. Beta 4 oprócz braku wyjścia na zmieniarkę ma wyjścia tylko na 2 głośniki.
Płyty do Beta 4 można w prosty sposób podłączyć przez konwerter o wygladzie kasety magnetofonowej w którym jest gniazdko i odtwarzać z discmana lub odtwarzacza MP3 - ale jakość takiego odtwarzania jest "trochę" słaba. Rdio Beta 5 jest już fabrycznie przystosowane do sterowania zmieniarką ale to już inna historia.
Co innego Gamma 4 która fabrycznie jest przystosowana do podłączenia zmieniarki i ma wyjścia na 4 głośniki.
W załączeniu fotki poszczególnych radii.
MP3 można jeszcze podłączyć przez transmiter z Allegro lub modulator antenowy co przy porządnym wykonaniu modulatora daje przyzwoity efekt ale należy pamiętać że te radia zasilają wzmacniacz podając napięcie na wyjście antenowe.
Można także dokonać przeróbki toru audio i wyprowadzić sobie wyjście lub wejście liniowe lecz wymaga to znajomości budowy radia.