Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie pali na cieplym silniku Audi a3 1.6 APF 2000r.

jungla86 30 Jun 2015 13:24 4245 4
    jungla86
    Level 8  
    Witam. Moje auto ma problem z odpaleniem na rozgrzanym silniku. Rozrusznik kręci ładnie ale bez efektów. Po włożeniu kluczyka i przekręceniu go na zapłon, kontrolka EPC nie świeci się oraz nie słyszę pompy paliwa. Natomiast na zimnym kontrolka EPC pojawia się, słychać pompę, odpala bardzo dobrze, EPC natychmiast gaśnie i jest tak, jak być powinno. Jakieś sugestie i pomocne rady?

Moja to przekaźnik nr.30 do wymiany
    EPC robi tutaj robotę, bo jak w końcu się pojawi, to odpalę.

Proszę dbać o pisownię. Treść poprawiłem. [MS]
    pawelgaw9p
    Level 1  
    Sprawdź przekaźnik. Podepnij pod kompa i sprawdź, jaką temperaturę pokazuje, gdy silnik ciepły (tzn czy zgadza się ze wskazaniem licznika). Jak sprawdzisz, to daj znać, będziemy działać dalej.
    mod22
    Level 28  
    Sprawdź włącznik świateł stop. Przyjrzyj się po prostu czy światła świecą prawidłowo,zacznij od tego.
    pitbul33
    Level 9  
    Witam podobne objawy miałem z a 4 rano odpalał ładnie a jak się rozgrzał to nie mogłem go zapalić przekręciłem kluczykiem to też pompy nie słyszałem problem dotyczył zapłonu.
    Dede1987
    Level 1  
    jungla86 wrote:
    Witam. Moje auto ma problem z odpaleniem na rozgrzanym silniku. Rozrusznik kręci ładnie ale bez efektów. Po włożeniu kluczyka i przekręceniu go na zapłon, kontrolka EPC nie świeci się oraz nie słyszę pompy paliwa. Natomiast na zimnym kontrolka EPC pojawia się, słychać pompę, odpala bardzo dobrze, EPC natychmiast gaśnie i jest tak, jak być powinno. Jakieś sugestie i pomocne rady?

Moja to przekaźnik nr.30 do wymiany
    EPC robi tutaj robotę, bo jak w końcu się pojawi, to odpalę.

Proszę dbać o pisownię. Treść poprawiłem. [MS][/color]

hej,

czy udało Ci się ustalić co jest tego przyczyną? Mam identyczny problem z moją audi a3 i szukam co może być tego przyczyną.