Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pojawiający sie blescreen

polka104 30 Cze 2015 15:38 270 5
  • #1 30 Cze 2015 15:38
    polka104
    Poziom 5  

    Witam wszystkich, mam problem z pojawjającymi się bluscrennami o błedach 50 i 1A. Aby się tego pozbyc zainstalowałem nowysystemi aktualne sterowniki, zaktualizowałem bios, zrobiłem test memtestem 86, lecz problem się dalej pokazuje.

    Moje podzespoły to płyta Asus H81m-k, procesor i5 4590 3,3GHz, pamięć RAM 1 kość 8GB karta GeForce GTX 750 Ti 1GB 128 Bit 2 dyski twarde SSD 120 GB GOODRAM C 40 i 1 TB dysk HDD Toshiba DT01ACA100. Prosze o pomoc z rozwiązaniem problemu. Pozdrawiam

    0 5
  • #2 30 Cze 2015 16:18
    Matuzalem
    Poziom 43  

    Sygnatury każą zacząć od testu RAM-u.
    Dopiero po wykluczeniu niesprawności pamięci trzeba i można będzie dalej szukać.

    0
  • #3 30 Cze 2015 16:42
    polka104
    Poziom 5  

    Czyli zrobić jeszcze raz ten test Memtestem ??? czy innym programem diagnostycznym czy coś innego. Pozdrawiam

    0
  • #4 30 Cze 2015 17:38
    Matuzalem
    Poziom 43  

    Memtest z poziomu bootującego nośnika z programem - co najmniej jeden pełen przebieg (lub do wystąpienia pierwszego błędu).
    Jeżeli tak był robiony (i błędów nie było), kolejnym krokiem jest sprawdzenie dysku/ów.

    Uzupełnij też, proszę, informacje o dane zasilacza (poza - ulubionymi na elektrodzie - marką i modelem istotne sa wartości napięć) i wskazanie czy zestaw działa w nominalnych ustawieniach, czy coś jest podkręcone.

    0
  • #5 30 Cze 2015 18:07
    Piotr2608

    Poziom 36  

    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ?

    Usuń aktualizację KB2670838. Powoduję problemy.

    Usunąć należy plik fntcache.dat, który znajduje się w folderze
    C: \ Windows \ system32 .

    0
  • #6 01 Lip 2015 01:29
    polka104
    Poziom 5  

    Przebieg byl robiony i nie wykryl zadnego bledu a zasilacz ma 750 wat

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo