Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Koszmarnie odbierają mi wszystkie kanały telewizyjne

hoodziak 30 May 2005 00:07 1161 7
    hoodziak
    Level 11  
    Nie wiem co jest grane.Do tej pory nie było większych problemów.Antena od momentu zakupienia TV nie była zmieniana (ok 6 lat).Jest to antena marki Ryniak, model o ile pamiętam - MX4.Zmieniłem ostatnio kabel ale jest tak samo tzn.kanały takie jak 1, 2, 3, TVN koszmarnie syczą, obraz jest zniekształcony(ucieka na boki głównie jak sie pojawiają napisy,kolor żółty np przypomina bardziej złoty)Na jasnych kolorach syczy mocniej.TV4 i Polsat sycza mniej ale jednak też nie działają czysto(też są zniekształcenia tego typu). Jak przytkne palec do gniazdka antenowego(już bez anteny) również syczy(czy to normalne??), na zwykły kabelek też(starsze telewizory np.działają wtedy nienajgorzej,przynajmniej 1 i2).Acha i TV jest marki PHILIPS.
    Czy to jest wina telewizora czy raczej anteny. Proszę o pomoc !!!!!!
    nairam111111
    Level 13  
    Jeśli chcesz wiedzieć czy tv jest ok przyłącz do niego magnetowid.
    Zeby wykluczyć głowicę tv podłącz go przez wejście antenowe. Wina jednak będzie po stronie anteny, a dokładniej wzmacniacza antenowego, lub jego zasilacza. Sprawdź czy z zasilacza wychodzi 12v. Jeżeli tak to należy wymienić wzmacniacz antenowy (ok 10zł)
    Alan
    Level 27  
    Witaj.

Czy to jest antena ze wzmaczniaczem w.cz , czy bez ?.

Pozdr.
    czarutek
    Level 34  
    A spróbuj wetknąć wtyczkę do TV jakoś tak, aby nie kontaktował ekran kabla...?
    nairam111111
    Level 13  
    czarutek jakoś nie wiem po co tak piszesz?????
    czarutek
    Level 34  
    Piszę zupełnie serio, bardzo często to pomaga.
    balandzik
    Level 12  
    Fakt - moze byc problem z roznica potencjalow miedzy masa telewizora a anteny (ale to zdaje sie w przypadku podlaczenia kilku odbiornikow do jednej anteny lub kablowki). Plynie wtedy prad, ktory powoduje zaklocenia. Podobno mozna kupic separator antenowy, ktory ten problem likwiduje.
    maryann
    Level 37  
    Zrób ten eksperyment z magnetowidem. Mnie to wygląda jednak na winny telewizor.