Witam. Potrzebuje przykleić ślizgi z brązu B6 Z6 do żeliwnego suportu w tokarce, pytanie jakiego kleju użyć? Distal będzie wystarczająco dobry? czy może szukać czegoś innego.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therexhumungus wrote:Chyba strugane, a nie skrobane? Co do pomysłu naklejenia brązowych płytek, to jest on nie tyle zły, co beznadziejny. Obydwie powierzchnie powinny stanowić jedną płaszczyznę, a to jest możliwe jedynie poprzez obróbkę mechaniczną - struganie lub szlifowanie szlifierką do płaszczyzn. Nie mów, że w okolicy kilkunastu kilometrów nie ma warsztatu, który by Ci to zrobił.Powierzchnia styku jest stu procentowa, a będę to wyklejał bo jest nie równa powierzchnia ślizgowa suportu, powinno to być skrobane, ale że nie potrafię skrobać to wolę wykleić.
xhumungus wrote:Nie współczesna, ale lekko wiekowa szlifierka do płaszczyzn zapewnia jej równoległość z odchyłką kilku tysięcznych milimetra na metrowym odcinku szlifowanej płaszczyzny. Co do strugarek, to też już paroletnie obrabiają powierzchnie z klasą dokładności uzyskiwana kiedyś wyłącznie przez szlifowanie. Prawdę powiedziawszy, nie szukałeś metody obróbki, a szukałeś kleju, tym samym moje uwagi niczego nie wnoszą.W temacie skrobania powierzchni mylisz się ...
101pawel wrote:Prawdę powiedziawszy, nie szukałeś metody obróbki, a szukałeś kleju, tym samym moje uwagi niczego nie wnoszą.
101pawel wrote:Jednakże szeroko stosowany praktycznie... Nakładki się zetrą - jak panewki korbowodów itd..., wymieniasz na nowe i nie jest potrzebna żadna obróbka mechaniczna... U siebie w TUG48 wymieniałem jakieś tam obecne na poliamidowe. W tej chwili nie pamiętam jakiego kleju używałem, ale nie jest tam wymagane super mocne połączenie. Nakładki przenoszą głównie obciążenie ściskające. Ścinanie w miejscu klejenia jest marginalnie niskie.Co do pomysłu naklejenia brązowych płytek, to jest on nie tyle zły, co beznadziejny.
xhumungus wrote:Można rozważyć drugie 0.3-0.4mm pomiędzy skrzynkę suportu a suport, wtedy jedynie zwiększy się odległość osi w przekładni skrzynka suportowa-śruba posuwu poprzecznego.Nie było żadnych ślizgów, ale blaszki zastosowałem o grubości 0,3mm