W akumulatorowym wózku widłowym JUNGHEINRICH EFG 425K nr FN321826 pojawia się błąd E006 ś.
Brak regulacji prędkości jazdy na pulpicie .
Brak regulacji prędkości jazdy na pulpicie .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereModerated By ANUBIS:Kryptoreklamę usunięto.
3.1.10. Nie reklamuj stron internetowych lub usług w jakiejkolwiek formie.
Quote:serwis.waw(at)jh.pl
-tylko tam możesz znaleść odpowiedź, nie oczekuj cudu na elektrodzie.
Quote:A z wymienionym serwisem mam tyle ,że moja firma również kiedyś była , musiała być ich klientem, więc temat znam z praktyki.
Art.B wrote:A propos profesjonalizmu autoryzowanego serwisu: Jung serii SIGMA, około 2012 rok, kilkadziesiąt motogodzin (!), stanął klientowi na środku placu. Przyjechał autoryzowany, podłączył się do wózka i orzekł uszkodzenie modułu logiki/ sterownika hydrauliki proponując wymianę w.w. za "okazyjną" cenę circa 9000zł. Klient się na szczęście zawachał. Najlepsze jest to, że chcieli wymienić sprawny sterownik, bo przyczyną usterki była uszkodzona przetwornica dająca 5V na procek w wyświetlaczu, którą naprawiłem za ułamek ceny proponowanej przez nich.
Niestety standardową praktyką jest wymienianie elementów w wózkach "do skutku", klient i tak zapłaci...
Quote:bywa naprawdę różnie. Goście mają prowizję od sprzedanych części i często bezmyślnie wymieniają elementy za koleją aż trafią na przyczynę awarii, potem fakturując wszystko jak leci... takie realia.płacimy za odpowiedzialność ,profesjonalizm i jakość, wiedzę i umiejętności
Art.B wrote:Sam prowadzę serwis wózków od ponad 6 lat, posiadam wszelkie wymagane przez UDT uprawnienia a ustawa o dozorze technicznym też nie jest mi obca.
Art.B wrote:Żaden szanujący się serwisant nie wykonuje niedozwolonych ingerencji w konstrukcję UTB. Naprawa sterownika bez jego przeróbki czy modyfikacji nie jest niczym niedopuszczalnym.
Art.B wrote:no właśnie jak u kolegi naprawianie sprzętu zakwalifikowanego jako nie naprawialny.bywa naprawdę różnie
Art.B wrote:W razie gdybyś sobie nie poradził to masz w Mikołowie duży niezależny serwis, który rozwiąże problem.
Art.B wrote:W żaden sposób nie reklamuję swoich usług (jungów raczej unikam...), ale znam kilka serwisów, które bez problemu mogą taki wózek naprawić.