Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Klimatyzacja w aucie. Renault laguna

banyo 30 Maj 2005 18:55 6127 4
  • #1 30 Maj 2005 18:55
    banyo
    Poziom 10  

    Cześć. Mam taki problem, w moim aucie jest klimatronic i od pewnego czasu coś jest nie tak tzn. po załączeniu zapłonu normalnie się uruchamia klima ale po jakichś 30 sekundach wyskakuje serwis i klima już nie chce się dać załączyć. Ciśnienie i stan gazu sprawdzałem jest ok, ale wczoraj niewiem jakim cudem się to stało po załączeniu zapłonu podziałało 10 min i znów serwis a wiecie w takie upalne dni jakie były ostatnio niewygodnie jeździć w pełnym słońcu bez klimy. Także poradźcie coś na ten problem bo nie wiem co mam ztym zrobić . Z góry dziękuję za wszystkie porady. Pozdrawiam.

    0 4
  • Pomocny post
    #2 30 Maj 2005 23:32
    MarioRz
    Poziom 18  

    koło wentylatorów są przekaźniki puszczają luty sprawdź to miałem taki przypadek jak nie pomoże to ten system jest diagnozowalny może szybciej będzie jak ktoś to zdiagnozuje

    0
  • Pomocny post
    #3 30 Maj 2005 23:39
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 31 Maj 2005 07:52
    makarena
    Poziom 15  

    Ja miałem urwaną masę od wiatraków i wypalone styki na przekaźnikach tuż przy wiatrakach - obstawiam więc przekaźniki.
    Po zdjęciu obudowy i ich przeczyszczeniu klima odzyskała swoją sprawność :)

    0
  • #5 31 Maj 2005 11:30
    reja19
    Poziom 11  

    Wsilniku wentylatora jest układ z dwoma duzymi diodami.
    Wymień te diody i bedziesz miał spokój.

    0