Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 211CDI - Spalony komputer P1190 P1354 P1187

Seboll1985 09 Jul 2015 21:31 3228 5
    Seboll1985
    Level 12  
    Witam. Trafiło do mnie autko jak wyżej czyli Mercedes Sprinter 211CDI 2002r. W samochodzie padł komputer ( płyta wyglądała tak jakby ktoś ją przypalił palnikiem -wypalona dziura). Oczywiście drugi komputer przekodowany podłączony. Niestety nie ustaliłem co było przyczyną zwarcie. Zaczęło się kopcić podczas jazdy - wiązka silnika nie jest nigdzie przypalona. Po podłączenia komputera wywala błędy P1190/P1354/P1187 i autko nie zapala. Innych błędów w sterowniku nie ma. Może jakaś podpowiedź ??

Pozdrawiam
    andrzej20001
    Level 43  
    Wiązkę na silniku sprawdź. I wtryskiwacze pomierz.
    Seboll1985
    Level 12  
    Sprawdzona...na pokrywie kable bardzo przegrzane, wręcz potopione, ale wymiana wiązki nic nie dała...cały czas krzyczy błędem czujnika wału i regulatora na listwie...regulator drugi ale bez efektu
    KarizmoGSM

Level 28  
    Drugi komputer spaliłeś !
    Seboll1985
    Level 12  
    Auto do mnie trafiło z drugim zapiętym komputerem. Kable nie były nigdzie zwarte ale po instalacji widać ze było tam gorąco. Stara instalacja sprawdzona bardzo dokładnie. Wpięta druga wiązka i problem ten sam. Cały czas błąd stały P1190 - regulator ciśnienia ...jak zaczynam kręcić czasami wskakuje błąd P1354-czyli brak synchronizacji.
    KarizmoGSM

Level 28  
    no a widzi jakiekolwiek ciśnienie na listwie ?
    Zapnij kable bezpośrednio, jak regulator sprawny to wiadomo komputer.