Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AMD RADEON 8490 - Bluescreen po zainstalowaniu sterowników karty graficznej.

trojan2303 10 Jul 2015 18:31 855 1
SterControl
    trojan2303
    Level 1  
    Witam od pewnego czasu mam problem z zanikiem obrazu podczas gry w League of Legends, podczas gry obraz znika za to dźwięki i urządzenia komputera działają normalnie. Problem pojawia się praktycznie za każdym razem przy 30 minucie gry. Obraz nie powraca i trzeba zrobić reset komputera. Pomyslałem, że tego przyczyną może być nieprawidłowa praca zintegrowanej karty graficznej w mojej płycie głównej dlatego zdecydowałem się na zakup nowej karty AMD RADEON 8490. Niestety podczas zainstalowaniu jej w porcie pci-e i włączeniu komputera obraz rozwarstwia się na kolor czerwony i niebieski, a sterowniki automatycznie się aktualizują na standardową kartę graficzną VGA, komputer pokazuje niski indeks wydajności grafiki. Zainstalowałem najnowsze sterowniki karty i moim oczom ukazał się bluescreen, który załączam do postu. Zainstalowałem również starsze sterowniki karty i ukazał mi się czarny ekran i kursor myszki, którym mogłem poruszać. Wiem, że mój sprzęt jest stary, ale zależy mi jeszcze na jego krótkiej pracy. Czy może to być spowodowane wadliwym zasilaczem ? Dołączyłem też plik DxDiag. Z góry dziękuję za pomoc :)

Przedstawiam mój sprzęt:
    Windows: Windows 7 Home Premium 32-bit
    Płyta główna: FUJITSU SIEMENS D2156-A1
    Bios: Version 5.00 R1.10.2156.A1
    Procesor:Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.60GHz (2 CPUs), ~3.6GHz
    Ram: 2048MB
    Zasilacz: Modecom 400 ATX

AMD RADEON 8490 - Bluescreen po zainstalowaniu sterowników karty graficznej.
  • SterControl
    młody14
    Level 37  
    trojan2303 wrote:
    Zasilacz: Modecom 400 ATX

Wypadało by podmienić na jakiś solidniejszy. Bardzo możliwe, że to jego wina.
    Poczytaj Czarna lista zasilaczy i Renomowane marki zasilaczy.