Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

john deere 2243 brak iskry - czy można w domu zmontować zamiennik modułu

*PINIO 10 Jul 2015 22:16 1107 3
    *PINIO
    Level 2  
    A mianowicie kosiarka jak wyżej w układzie cylindrów V2 silnik bęzynowy Kawasaki zmajstrowane oryginalnie chyba na dwóch hallach module zapłonowym i cewkach podobnych do motocyklowych . Jeden Cylinder nie pali... świeca cewka sprawdzone hall też poprzez podmiankę pinów na module od drugiego. Moduł to Denso 21119-2120 ogólnie niedostępny w Polsce. Macie jakieś rady jak postawić silnik na nogi? ogólnie myślałem o GL118 z poloneza aby ten jeden cylinder wskrzesić na początek drugi naraźie działa i jakby padł to zmontowałbym dwa bliźniacze układy i po kosztownym problemie. Niech ktoś doradzi bo w elektryce coś wiem gdzie dzwoni ale nie wiem w którym kosciele :) a ze sprzetu ogolnego to tylko próbnik :)
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tłoki chodzą współbieżnie? Drugie pytanie - na pewno impulsatory są na hallotronach, nie na czujnikach indukcyjnych? (dwa, czy 3 przewody?)
    *PINIO
    Level 2  
    Tłoki chodzą przeciwbieżnie., impulsatory są po 2 przewody na czujnik wejscie plus wyjscie przy kręceniu rozrusznikiem przerywa obwód, nie chce okłamywać nikogo ale mi to wygląda na Halla
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Hall miałby 3 przewody, to pewnie zwyczajne czujniki indukcyjne. Jeśli tak, to można się pokusić na wlepienie modułu nanoplex z malucha, albo CDI ze skutera.