Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka do 1000 zł - z funkcją drukowania z wyciętej wstęgi lub z rolki

zgred2 14 Jul 2015 10:13 2763 7
phoenixcontact
    zgred2
    Level 10  
    Witam. Zajmuję się wykonywaniem małych projektów drogowych. Specyfika tego typu projektu jest taka, że mam dużo rysunków do wydrukowania z programu typu CAD o stałym rozmiarze wysokości tj. 297 mm, ale zmiennym długości tj. do 1-1,2m. W związku z powyższym, poszukuję drukarki kolor + mono, atramentowej z wyraźnym drukiem linii (obrazki, zdjęcia nie będą drukowane) lub laserowej ale w tej cenie to raczej będzie trudno, która będzie potrafiła pociągnąć papier o wysokości 297 mm pocięty na długie wstęgi lub w najlepszym przypadku wydrukuje z rolki. Przedział cenowy do 1000 zł. Nie zależy mi tylko i wyłącznie na nowych urządzeniach.
  • phoenixcontact
    irf
    Level 16  
    Takie funkcje drukowania mają drukarki OKI które drukują na papierze banerowym.
    Niestety twój podany wymiar to tylko drukarka z formatu A3 a tu już cena jest powyżej 2 tysięcy, chyba że będziesz szukał z używanych.
  • phoenixcontact
    zen3x
    Level 34  
    Na papierze ciągłym może drukować: Epson Stylus Color 1520 - starsza drukarka atramentowa, kolorowa. Maksymalna szerokość obszaru zadrukowywania wynosi 345 mm. Czasami jest na aukcjach do 1000zł. Z nowszych epson stylus pro 4900, ale powyżej zakładanej kwoty.
    Z drukarek HP z rolki drukuje HP Designjet 111 - za 1500zł, HP DJ 70 lub używany ploter HP DesignJet 450C LPT. Ostatnie dwa modele można kupić do 1000zł.
    zgred2
    Level 10  
    Dziękuję za odpowiedź, zainteresował mnie ten EPSON. Googlując trochę, znalazłem stary sprzęt HP Deskjet 1280. Podobno również drukuje arkusze niestandardowe oraz z wstęgi. Czy słyszeliście może o tym sprzęcie? Oczywiście do kupienia wyłącznie używany ponieważ już tego modelu nie produkują. Co według was jest mniej wadliwe oraz jakościowo lepsze, jeśli chodzi o te starsze sprzęty, EPSON czy HP?
    dyzieq
    Level 9  
    Stare HP DesignJet 750 36 cali za 1250 zł brutto można już kupić.
    leeart

Level 34  
    Kupić to jedno, a naprawić to drugie. Podzwoń po serwisach i spytaj się które urządzenia są jeszcze naprawialne. Do prawie wszystkich tych urządzeń nie ma części. Wydając tysiaka na pewno uszczęśliwisz sprzedającego.
    zen3x
    Level 34  
    Tak to już jest w kwestii zakupu drukarki o specyficznym zastosowaniu do 1000zł. trzeba się liczyć z tym ,ze jest to mały wydatek jednorazowy, ale koszty ewentualnych napraw mogą przerosnąć kwotę zakupu. Nie demonizował bym jednak tej kwestii, tak mocno.
    Gorzej jest kupić nową drukarkę za 2000-5000zł i po okresie gwarancji - najczęściej 12 miesięcy zakupić jakąś cześć za 50% wartości tej drukarki.
    dyzieq
    Level 9  
    Części do 750 są, my naprawiamy w dalszym ciągu.
    Nawet sprzedajemy z 12-miesięczną gwarancją...