Witam uszkodziłem gniazdo ładowania w skanerze Uniden UBC125XLT, znajomy pod moją nieobecność wpadł na genialny pomysł podłączenia w miejsce akumulatorów - ładowarki mikroprocesorowej 12V. (Skaner do 4-6V) Skaner się spalił, serwis powiedział że nie podejmie się naprawy.
1.Czy takie uszkodzony skaner ma jeszcze jakąś wartość?
Jestem strażakiem, nasłuchuje głównie straż pożarną. Mieszkam w trudnym terenie, posiadam antenę Nagoya Na-707.
2. Poszukuje w miarę taniego przenośnego skanera który będzie szybko skanował około 20-30 częstotliwości, dobrze by było jak by miał 2-3 banki. I opcje blokowania skanowanych częstotliwości. Zależy mi na "czystości" i głośności dzwięku. Czy ktoś doświadczony mógłby coś doradzić?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Edit:
Co powiecie na Uniden UBC 69 xlt 2?
1.Czy takie uszkodzony skaner ma jeszcze jakąś wartość?
Jestem strażakiem, nasłuchuje głównie straż pożarną. Mieszkam w trudnym terenie, posiadam antenę Nagoya Na-707.
2. Poszukuje w miarę taniego przenośnego skanera który będzie szybko skanował około 20-30 częstotliwości, dobrze by było jak by miał 2-3 banki. I opcje blokowania skanowanych częstotliwości. Zależy mi na "czystości" i głośności dzwięku. Czy ktoś doświadczony mógłby coś doradzić?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów

Edit:
Co powiecie na Uniden UBC 69 xlt 2?
Moderated By Olek II:Posty scaliłem.