Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cobra AC 3178 - automatyczne zazbrajanie po przypadkowym roz

Leszek Łagodny 31 May 2005 10:44 4536 10
    Leszek Łagodny
    Level 12  
    Pytanie do zorientowanych lub posiadaczy tego alarmu. Czy ten typ (AC3178) ma funkcję automatycznego zazbrajania sie alarmu po przypadkowym rozbrojeniu??? Montowałem ten alarm w salonie, facio długo kombinował, zeby tą funkcję włączyć, po czym stwierdził, że to jest uboższa wersja alarmu i tego nie ma! Wierzyć mi sie nie chce, więc postanowiłem poszukać info o tym alarmie, ale nigdzie tego modelu nie znalazłem.

Pomóżcie, bo czuje, że facet pociska mi kity. Może macie opis funkcji tego modelu - będę wdzwięczny :)

pozdr.
    sivex
    Level 27  
    A nie beda to podobne funkcje jak w 3100? sprobuj.
    Leszek Łagodny
    Level 12  
    z tego co wiem, to 3100 to cała seria różnych typów. Moja instrukcja obługi do alarmu obejmuje typy AC 3176, AC 3178, AK 3193.
    Funkcja ponownego zazbrajania alarmu po przypadkowym rozbrojeniu jest w manualu uwzgledniona, ale obok niej są do zaznaczenia dwie kratki: aktywna, nieaktywna, ale to się chyba tyczy konfiguracji. I tyle :(

Czekam tylko na info, czy ta funkcja ma być, czy nie
    sivex
    Level 27  
    Mi sie wydaje ze ma ta funkcje a rodzaj jej programowania (wl/wyl) jest identyczny jak w innych modelach tej serii. jak sie nie myle pozycja 6 w menu 2.
    Leszek Łagodny
    Level 12  
    dokładnie to jest ta pozycja w trybie serwisowym. Ustawiam ją jako aktywną, ale alarm po rozbrojeniu i nie otwieraniu drzwi (właściwie to niczego nie ruszam) nie zazbraja się ponownie, a powinien to zrobić po 2 minutach.
    zadałem w tej kwesti pytanie producentowi na www.cobra.it, ale jak do tej pory bez odpowiedzi!

Muszę mieć 100% pewność zanim zacznę dochodzić swoich racji w salonie.
    Leszek Łagodny
    Level 12  
    sivex wrote:
    Mi się wydaje ze ma ta funkcje a rodzaj jej programowania (wl/wyl) jest identyczny jak w innych modelach tej serii. jak się nie myle pozycja 6 w menu 2.

po sprawdzeniu okazało się, że jednak to jest inna funkcja - menu 3 pozycja 3 - ponowne zazbrojenie po przypadkowym rozbrojeniu.
    Ta, którą podałeś to automatyczne zazbrajanie alarmu. To co innego.

Podtrzymuję dalej moje pytanie.
    sivex
    Level 27  
    sorka za blad napisalem "mi sie wydaje" bo kozystalem z ruskiej strony www :)
    wiesiekj
    Level 28  
    Prawdopodobnie podłączył krańcówki pod lampkę wnętrza, otwarcie zc zapala lampkę i alarm "widzi" otwarcie drzwi. Trzeba podłączyc sie pod drzwi przed GEM-em
    Leszek Łagodny
    Level 12  
    wiesiekj wrote:
    Prawdopodobnie podłączył krańcówki pod lampkę wnętrza, otwarcie zc zapala lampkę i alarm "widzi" otwarcie drzwi. Trzeba podłączyc się pod drzwi przed GEM-em

po otwarciu cz nie zaświeca się światło wewnętrzne, więc to nie jest ten problem
    magcalus
    Level 1  
    Mam ten sam problem w kupionym w ubiegłym tygodniu Fordzie Fokusie II.Sama probowałam uaktywnić funkcję 3.2 samoczynne uzbrajanie autoalarmu i 3.3 zamknięcie zamków centralnych przy samoczynnym uzbrojeniu autoalarmu - niestety nic z tego nie wyszło.Pojechałam do salonu Forda ale i tam spec od alarmów nie dał rady i bezradnie rozłożył ręce.Powiedział mi ,że w tym samochodzie jest to niemożliwe.Czy ktoś już wie na czym polega problem?Sądzę ,że wynika to z błędnej instalacji autoalarmu
    wiesiekj
    Level 28  
    Leszek Łagodny wrote:
    wiesiekj wrote:
    Prawdopodobnie podłączył krańcówki pod lampkę wnętrza, otwarcie zc zapala lampkę i alarm "widzi" otwarcie drzwi. Trzeba podłączyc się pod drzwi przed GEM-em

po otwarciu cz nie zaświeca się światło wewnętrzne, więc to nie jest ten problem

Odłącz przewwód od drzwi i będziesz wiedział, dlaczego. Programowałem bez zadnych problemów