Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Traktorek kosiarka MTD 12 KM, nie kręci rozrusznik

Sadownik64 14 Jul 2015 21:06 17769 6
Automation24
    Sadownik64
    Level 8  
    Kupiłem niedawno traktorek kosiarke MTD z 2007 r. 12 KM. Sprzedający starszy Pan mój niedaleki sąsiad użytkował go do ubiegłego roku. Kupiłem od niego jako niesprawną. Kupiłem nowy akumulator, rozrusznik ( bo Pan coś go zepsuł) i założyłem elektromagnes (nowy) pod siedzeniem, bo sądziłem że to jego wina, że nowy rozrusznik w ogóle nie kręci. Podczas odpalania słuchać jedynie, że elektromagnes stuka, nic poza tym. Może ktoś podpowie, gdzie dalej szukać przyczyny, za co z góry dziękuję.
  • Automation24
    Anonymous
    Level 1  
  • Automation24
    Sadownik64
    Level 8  
    Rozrusznik nowy, aku też, podłączyłem tak jak było poprzednio, na styczniku pod siedzeniem ( elektromagnes) dwa przewody na śrubki od akumulatora do stycznika, drugi ( druga śrubka) idzie do rozrusznika. Czerwony na wcisk idzie do stacyjki. Drugi gruby to masa, przykręcana łącznie ze stycznikiem do nadwozia i zielonym cienkim kabelkiem.
    Anonymous
    Level 1  
    Sadownik64
    Level 8  
    Rozrusznik zakręcił. Więc ustaliłem, że brakuje masy. Dodatkowym kablem ( zakupionym w sklepie) dodatkowo uziemiłem minus od akumulatora do podwozia k. silnika. Teraz zapala. Choć długo to trwało, bo chyba była zalany paliwem. Ale pojawia się inny problem, że jak opuszczam kosisko to gaśnie, jak podnoszę z powrotem chodzi. Co jest?
    Anonymous
    Level 1  
    Sadownik64
    Level 8  
    Sprawa się wyjasniła OK.