Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
TermopastyTermopasty
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Migomat nie wyświetla prądu spawania

16 Lip 2015 13:16 3966 4
  • Poziom 10  
    Kupiłem migomat IDEAL TECNOMIG 200MMA i po rozpakowaniu i złożeniu podłączyłem go do prądu ale nie działa wyświetlacz podający prąd spawania. Zaświeca się i jest ciągle zero, pospawałem trochę mma i nadal nic. nie mam jeszcze drutu do miga żeby sprawdzić czy spawa ale jak naciskam guzik na rękojeści to podajnik się włącza. To pewnie głupie pytanie ale czy ma znaczenie czy w gniazdku jest uziemienie czy nie? Nie wiem czy mam reklamować czy czegoś po prosty nie umiem zrobić. Czy po podłączeniu nowego migomatu do prądu powinien od razu pokazać prąd spawania. dostrzegłem coś ciekawego na zdjęciu tego migomatu w sklepie. Wyświetlacz się świeci więc migomat włączony pokazuje zero, włączony jest tryb mma a więc niezależnie od pozycji potencjometra powinien pokazać prąd spawania.
    Migomat nie wyświetla prądu spawania
  • TermopastyTermopasty
  • R.I.P. Zasłużony dla elektroda
    Kamilosław 2 napisał:
    To pewnie głupie pytanie ale czy ma znaczenie czy w gniazdku jest uziemienie czy nie?

    Ma, i to bardzo duże, możesz nawet pożegnać się z tym światem podczas prac spawalniczych...
    Kamilosław 2 napisał:
    Nie wiem czy mam reklamować

    Tak.
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 22  
    A sprawdzałeś podczas spawania? Niektóre migomaty tylko wtedy wyświetlają natężenie prądu.
  • Poziom 14  
    Napięcie powinno ci sie wyświetlać prąd dopiero przy spawaniu
  • Poziom 10  
    Wyświetla tylko jak się spawa.