Witam!
Na wstępie chciałby zaznaczyć że umiem obsługiwać się wyszukiwarka na forum, i nie dostałem bana od wujka Googulee, na to wszystko nie jestem leniwy
Planuję budowę stacji lutowniczej, co skłoniło mnie do budowy, a nie zakupu gotowego produktu? Chęć rozpoczęcia przygody z elektroniką
do tego domniemam że w przedziale cenowym będzie bezkonkurencyjna:)
W Internecie jest. Multum projektów opartych o układy analogowe jak i cyfrowe
Niestety dla początkującego wybór jest trudny.
Zapewne jest więcej osób takich ja, którzy to stoją przed takim wyborem.
Nie chciałbym utknąć w projekcie, ani utopić kasy.
Z czym sobie nie poradzę, na tą chwilę to modyfikacje wsadu mikrokontrolera, ale wszystko jest przed nami
Co byście zaproponowali na początek, jaki podjąć projekt żeby się nie wyłożyć? W razie czego "jako tako" będę mógł uzyskać pomoc elektroników
Projekt raczej budżetowy.
Obecnie posiadam trafo toroidalne 200VA 12V (posiada duże okno, można go do zwoić) i sporo zasilaczy komputerowych i ogólnie trochę złomu elektronicznego
Za pomoc z góry dziękuję
Na wstępie chciałby zaznaczyć że umiem obsługiwać się wyszukiwarka na forum, i nie dostałem bana od wujka Googulee, na to wszystko nie jestem leniwy

Planuję budowę stacji lutowniczej, co skłoniło mnie do budowy, a nie zakupu gotowego produktu? Chęć rozpoczęcia przygody z elektroniką

W Internecie jest. Multum projektów opartych o układy analogowe jak i cyfrowe
Niestety dla początkującego wybór jest trudny.

Zapewne jest więcej osób takich ja, którzy to stoją przed takim wyborem.
Nie chciałbym utknąć w projekcie, ani utopić kasy.

Z czym sobie nie poradzę, na tą chwilę to modyfikacje wsadu mikrokontrolera, ale wszystko jest przed nami

Co byście zaproponowali na początek, jaki podjąć projekt żeby się nie wyłożyć? W razie czego "jako tako" będę mógł uzyskać pomoc elektroników

Projekt raczej budżetowy.
Obecnie posiadam trafo toroidalne 200VA 12V (posiada duże okno, można go do zwoić) i sporo zasilaczy komputerowych i ogólnie trochę złomu elektronicznego

Za pomoc z góry dziękuję