Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Prośba o dobór CB Radio w kwocie do 500zł.

pietrusznik007 21 Jul 2015 07:08 1959 4
    pietrusznik007
    Level 10  
    Witam!

Muszę zakupić nowe CB Radio dla ojca, bo poprzednie (Lafayette Venus - g**** jakich mało) odmówiło posłuszeństwa. Budżet powiedziałbym że maksymalnie 400-500zł - radio będzie używane przez niego raz góra dwa razy w miesiącu.
    Jest jeszcze jedno ale - w aucie nie ma za dużo miejsca i np. taki mój 48 Excel Multi się nie mieści - jest za wysoki około 1cm. Więc wymogiem jest także wymiar grubości około 4cm max. Fajnie jakby miało RF Gaina i nie była to lipa. Antena z którą będzie pracowało to prawdopodobnie moja Sirio Turbo 1000, ale może zakupi się coś innego.

Mam nadzieję, że mi pomożecie. Pozdro
    kokolino24
    Level 12  
    Witam. Specem od CB to ja nie jestem ale o takiej wysokości radio to będzie ciężko.
    blekis
    Level 24  
    Nie jest ciężko, a wybór nawet spory.
    Kolega nie podał pozostałych wymiarów.
    Ale strzelam że będzie pasowało:
    - używka President Jony II
    - Uniden 520
    -President Henry/ Clasic
    - mtech legend
    greentrek
    Level 11  
    Małowymiarowymi radiami są Albrechty, zwłaszcza na długość. U mnie AE-6690 zmieścił się do konsoli 2DIN wspólnie z CD-radiem bez problemu, podczas gdy każdy President dużo wystawał.
    belzebub24
    Level 15  
    Mały, przyjazny użytkownikowi Midland Alan 109 (ma RF Gain) plus antena Sirio ML145 lub któraś z serii Megawatt i taki zestaw jest optymalny dla osoby która nie korzysta często z CB ale chce mieć sprzęt pewny i niezawodny w trasie jak i w mieście.
    Moderated By Olek II:

Myślisz, że autor od lipca jeszcze nie zakupił sprzętu?

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1277702.html