Witam koledzy! W mojej pracy dowiedzieli się ostatnio, że z wykształcenia jestem elektronikiem (technik elektronik + SEP E do 1kV), i chcą ażebym wzorcował/sprawdzał im miliwoltomierze oraz woltomierze (zakresy pomiarowe 0-60mV oraz 0-150V, wzorcowanie tutaj to nic innego jak wysterowanie takiego miernika z zasilacza i porównanie jego wskazań ze wskazaniami miernika wzorcowego o wyższej klasie dokładności sprawdzanego przez odpowiednią instytucję państwową, sprawdzanie odbywało by się w warunkach laboratoryjnych). Problem natomiast zaczyna się w miejscu gdzie chcą żebym wystawiał im później na to stosowne świadectwa/dokumenty potwierdzające sprawdzenie z moją pieczątką i podpisem (te przyrządy pom są w maszynach które firma remontuje dla różnych klientów stąd potrzebne potwierdzenie sprawdzenia przekazywane klientowi podczas odbioru). Tylko niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy mogę normalnie w mocy prawa z moimi kwalifikacjami dokonywać takich pomiarów i legalnie wystawiać na to papiery?