Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Komputer sam wybudza się z stanu uśpienia

ms1021 22 Jul 2015 10:56 1257 4
    ms1021
    Level 2  
    Witam piszę tutaj bo nigdzie nie mogę znaleźć pomocy mianowicie próbuję wyłączyć komputer na stan uśpienia gdy się wyłączy odrazu się włącza nie wiem co zrobił znalazłem komende jak sprawdzić co wybudziło mój komputer na dole jest screen z consolki

Komputer sam wybudza się z stanu uśpienia
    rawka
    Level 1  
    Witaj, zerknij do Menadżera urządzeń -> Mój komputer -> właściwości. Tam przejdź do kontrolera USB i sprawdź czy masz zaznaczone "zezwalaj na wyłączenie w celu oszczędzania energii". Może też być tak, jak u mnie jest. Mam bezprzewodową mysz. Jak lapka uśpię, a dotknę tylko myszki albo walnę w biurko, system odrazu wstaje. Powodzenia.
    ms1021
    Level 2  
    rawka wrote:
    Witaj, zerknij do Menadżera urządzeń -> Mój komputer -> właściwości. Tam przejdź do kontrolera USB i sprawdź czy masz zaznaczone "zezwalaj na wyłączenie w celu oszczędzania energii". Może też być tak, jak u mnie jest. Mam bezprzewodową mysz. Jak lapka uśpię, a dotknę tylko myszki albo walnę w biurko, system odrazu wstaje. Powodzenia.

Też tak miałem dodam że mam 2 systemy na windowsie 8 normalnie mogę uśpić ,a na 7 nie :/.Zaraz zaznaczę to co napisałeś i napiszę czy działa .

Dodano po 2 [minuty]:

rawka wrote:
    Zaznaczyłem ale niestety nie działa :/
    dawox99
    Level 13  
    Spróbuj trochę inaczej. Wejdź w menedżer urządzeń tak jak mówi kolega i wejdź w "Myszki i inne urządzenia wskazujące" wejdź w okno "zarządzanie energią" i odznacz opcje "zezwól temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" - może w ten sposób coś się zmieni?
    ms1021
    Level 2  
    dawox99 wrote:
    Spróbuj trochę inaczej. Wejdź w menedżer urządzeń tak jak mówi kolega i wejdź w "Myszki i inne urządzenia wskazujące" wejdź w okno "zarządzanie energią" i odznacz opcje "zezwól temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" - może w ten sposób coś się zmieni?

Miałem już to ustawione ale nadal nie działa .