Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy S3 czy Samsung Galaxy S3 Neo?

PolskiHaker 22 Jul 2015 11:11 1179 1
Computer Controls
    PolskiHaker
    Level 8  
    Zastanawiam się nad kupnem telefonu: samsung galaxy s3 albo galaxy s3 neo. Który jest lepszy? Z góry za odpowiedzi dziękuje.
  • Computer Controls
    dxxx

Level 24  
    Na rynku masz Galaxy S III i9300, SIII LTE czyli i9305 i SIII Neo czyli i9300i lub i9300I

Kup nowszy czyli SIII neo lub SIII LTE.

Podstawowe różnice:
    SIII ma 1 GB RAM
    SIII LTE ma 1,5 GB RAM
    SIII Neo ma 2 GB RAM

Procesory są podobne w pierwszym i trzecim Samsung Exynos 4412 1400 MHz ARM Mali-400 MP4 @440 MHz

a w LTE Qualcomm Snapdragon 400 8228 1400 MHz Adreno 305

szczegółowe porównanie

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7909/6162/6630/0/

Już wyjaśniam dlaczego nie kupuj S3.
    Nie znajdziesz nowego, będzie używany i to mocno, nie wiesz czy już ktoś nie wymieniał szybki (jak się nie znasz to nie poznasz, jak się znasz to i tak będziesz mieć problemy). Jest duże prawdopodobieństwo, że telefon był po upadku (i to nie jednym) oraz zawilgoceniu. Jest najdłużej na rynku będzie mocno wyeksploatowany. Smartfony tej klasy zdychają po 2-3 latach użytkowania. Wyświetlacze SuperAmoled się wypalają. Już trzy razy spotkałem się, że miały wypalone napisy (dwa razy ktoś kupił używany wyświetlacz, a raz to był mój znajomy, który miał od nowości ten telefon - wyświetlacz 2 lat nie wytrzymał). - Zwłaszcza jak ktoś ma stację dokującą i używa go w tym trybie lub jak stoi na wystawie w trybie demo (chociaż w sklepach mają specjalne telefony bez modułów radiowych, jednak sprzedają z nich części).

Takiej klasy telefony to tylko nowe lub nie dużo używane.

Sytuacja podobna z ostatniego tygodnia - znana mi osoba sprzedała bratu S4, po miesiącu użytkowania padł. Telefon używany około 2 lat, działał bez zarzutu. Miesiąc w innych rękach i do kosza.