Witam, chciałbym przedstawić moją konstrukcję która powstała w zeszłym roku i teraz publikuję ją Wam.
Jest to uniwersalna płytka bazowa posiadająca następujące włąściwości:
Procesor ATMEGA32A z kwarcem 8 MHz
Rozmiar pcb identyczny jak wyświetlacza 2x16 znaków HD44780 (można je ze sobą skręcić.
Wyprowadzenie złącza do wyświetlacza.
Wbudowany zegar RTC (DS1307) z baterią
Wyprowadzenie magistrali I2C dla rozbudowy.
Wyprowadzenie UART + pin kontroli (pomocny w przypadku RS485 lub wejście przerwania INT0).
Złącze do programowania ISP
Złącze kompatybilne z modułem kart SD dostępnym na znanym portalu aukcyjnym.
Wyprowadzenie 1_WIRE do czujników DS18B20 lub DHT22.
Wyprowadzenie pinów na impulsator obrotowy lub klawiaturę analogową (opcjonalnie 3 zwykłe przyciski).
Trzy wejścia pomiarowe np napięcia prądu i temperatury + (czujnik NTC).
Wbudowany na PCB buzzer.
Zasilanie przez stabilizator 78M05.
Wyjście podwójnego układu całkującego np do odtwarzania dźwięków lub komunikatów głosowych.
Dla pierwszych 10 osób które przyślą najciekawszy pomysł na wykorzystanie urządzenia obwód PCB za darmo (sam obwód). Naturalnie osoba która dostanie PCB musi swój pomysł opublikować na elektrodzie.
Jest to uniwersalna płytka bazowa posiadająca następujące włąściwości:
Procesor ATMEGA32A z kwarcem 8 MHz
Rozmiar pcb identyczny jak wyświetlacza 2x16 znaków HD44780 (można je ze sobą skręcić.
Wyprowadzenie złącza do wyświetlacza.
Wbudowany zegar RTC (DS1307) z baterią
Wyprowadzenie magistrali I2C dla rozbudowy.
Wyprowadzenie UART + pin kontroli (pomocny w przypadku RS485 lub wejście przerwania INT0).
Złącze do programowania ISP
Złącze kompatybilne z modułem kart SD dostępnym na znanym portalu aukcyjnym.
Wyprowadzenie 1_WIRE do czujników DS18B20 lub DHT22.
Wyprowadzenie pinów na impulsator obrotowy lub klawiaturę analogową (opcjonalnie 3 zwykłe przyciski).
Trzy wejścia pomiarowe np napięcia prądu i temperatury + (czujnik NTC).
Wbudowany na PCB buzzer.
Zasilanie przez stabilizator 78M05.
Wyjście podwójnego układu całkującego np do odtwarzania dźwięków lub komunikatów głosowych.

Dla pierwszych 10 osób które przyślą najciekawszy pomysł na wykorzystanie urządzenia obwód PCB za darmo (sam obwód). Naturalnie osoba która dostanie PCB musi swój pomysł opublikować na elektrodzie.
Cool? Ranking DIY