Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

brak internetu ruter TP-LINK

laiczka71 26 Lip 2015 14:47 612 11
  • #1 26 Lip 2015 14:47
    laiczka71
    Poziom 10  

    Witam! Parę dni temu przestał mi działać internet. Przejrzałam komputer i zauważyłam że w menadżerze urządzeń mam wykrzyknik przy karcie sieciowej Teredo Tunneling Pseudo-Interface. Czy to może być przyczyną braku internetu ? Mam ruter TP-LINK TD-W8910G. Dodam że diody na ruterze świecą normalnie, czyli tak jakbydziałał prawidłowo.
    Ponadto zmieniła mi się sieć prywatna na publiczną i nie wiem jak to zmienić. Proszę o pomoc bo sama jestem "zielona" w temacie.

    0 11
  • #2 26 Lip 2015 15:33
    Killlu
    Poziom 24  

    laiczka71 napisał:
    Czy to może być przyczyną braku internetu


    Nie.

    Resetowałaś router do ustawień fabrycznych poprzez 10 sekundowe przytrzymanie przycisku reset?

    0
  • #3 26 Lip 2015 16:41
    laiczka71
    Poziom 10  

    Pewnie... Zero reakcji...

    0
  • #4 26 Lip 2015 16:42
    Killlu
    Poziom 24  

    Sterowniki do karty sieciowej są? Pokaż screena z menadżera urządzeń. Być może po prostu karta padła. Dzwoniłaś do dostawcy Internetu?

    0
  • #5 26 Lip 2015 20:06
    laiczka71
    Poziom 10  

    Właśnie o karcie pisałam że ma wykrzyknik... Tylko co zrobić żeby to naprawić..screena nie umiem na komórce zrobić...

    0
  • #6 26 Lip 2015 20:29
    piksel50
    Poziom 6  

    Jak komputer łączył się z routerem? Kabel czy wifi? Czy inne urządzenia np. komórka łączy się z internetem przez wifi?

    0
  • #7 26 Lip 2015 20:56
    Killlu
    Poziom 24  

    laiczka71 napisał:
    Właśnie o karcie pisałam że ma wykrzyknik


    Ten wykrzyknik Cię nie interesuje. Mi chodzi o sterownik do karty sieciowej.

    0
  • #8 27 Lip 2015 12:37
    laiczka71
    Poziom 10  

    Komp łączy się z siecią kablem. Wi-fi łączy z 2 laptopami i 2 komórkami. Sterowniki kart są aktualne. zauważyłam jednak ze na mapce połączeń mam krzyżyk w połączeniu między ruterem a siecią.

    0
  • #9 27 Lip 2015 14:36
    piksel50
    Poziom 6  

    1.Czy te urządzenia łączące się przez wi-fi maja dostęp do internetu przez TP-LINKa?.
    2. Czy Twój dostęp do internetu to ADSL (np.Neostrada) jeśli tak, to czy na routerze pali się dioda ADSL? (może okresowo migać). Jeśli ADSL nie pali się a palił się wcześniej, to mogłaś stracić ustawienia po restarcie do ustawień fabrycznych (to taki poprzez mały wyłącznik w obudowie). Trzeba będzie wtedy skonfigurować modem ponownie do ustawień dostawcy.
    3. Czy po podłączeniu komputera kablem do routera zapala się w routerze dioda z numerem odpowiadającym podłączonemu portowi?.
    4. Czy kabel nie jest uszkodzony? Warto spróbować inny.

    0
  • #10 27 Lip 2015 23:31
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    Usunąć ustawienia sieci, zrestartować komputer i podać prawidłowe dane.
    Jak jest wykrzyknik na mapce sieci, to go kliknąć i rozwiązać problem z podpowiedziami.

    0
  • #11 31 Lip 2015 20:35
    laiczka71
    Poziom 10  

    Do @piksel50: Żadne urządzenia nie mają połączenia z internetem. Po prostu go brak. Co do świecących diod w modemie to świecą tak jak wtedy gdy jest połączenie z siecią. Do @KOCUREK1970: jak i gdzie usunąć ustawienia sieci?... Czy brak modułu SysMenu.dll może mieć związek z brakiem połączenia z internetem?

    0
  • #12 31 Lip 2015 22:09
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    laiczka71 napisał:
    KOCUREK1970: jak i gdzie usunąć ustawienia sieci?...

    brak internetu ruter TP-LINK

    0