Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota yaris - Kapie z nagrzewnicy

haskitsw 28 Jul 2015 13:37 4764 10
    haskitsw
    Level 12  
    Witam mam problem, zaczęło mi kapać z nagrzewnicy... Całe chodniki mam mokre.
    Auto jakim jeżdżę to toyota yaris 2004r | 1,4 diesel
    Potrzebuje jakiś pomysł jak to skutecznie naprawić.
    Proszę o pomoc.
    Filip Darkowski
    Level 14  
    A kto zdiagnozowal, że to nagrzewnica? Trzeba rozebrać i zobaczyć, bo może któryś z przewodów padł. A jak się okaże, że nagrzewnica, to wymienić na nową.
    haskitsw
    Level 12  
    Mechanik tak powiedział bo centralnie pod nagrzewnica cieknie... i Nagrzewnica jest mokra... Prosiłbym o schemat rozbierania konsoli krok po kroku jak kros ma.,..
    dariuuszzz
    Level 10  
    Zapytam, bo mnie to zaintrygowało: to mechanik potrafił zdiagnozować, a nie potrafi naprawić?
    haskitsw
    Level 12  
    Powiedział mi 1200zł za wymiane nagrzewnicy chory...
    haskitsw
    Level 12  
    Dziekuje Filip za pomoc:) w 1 dzien z kolegami to zrobiłem :) 1200zł w kieszeni :)
  • Helpful post
    Filip Darkowski
    Level 14  
    No widzisz.... Trzeba czasami trochę w Google pogrzebać ;)
    DarioGra
    Level 2  
    witam i jak naprawiłeś bo mam ten sam problem tak jakby obudowa nagrzewnicy sie odłączyła do elementów deski rozdzielczej i kapie, słabo wieje umiem rozmontować licznik panel radia i widzę problem ale nie wiem jak naprawić jak to było zamontowane niewiedze żadnego łączenia potrzebuje pomocy!!!
    Nowy2022
    Level 1  
    witam.nawiązując do tematu mam yarisa 2 z 2006 r ,1,3 benzyna. uklad chlodzenia zawalony gnojem,chyba ktoś probował uszczelniać jakimś gównem. wyplukalem kilkakrotnie uklad srodkiem do plukania,wyczyścilem zbiorniczek, ale grzeje tylko ze srodka i lewgo nawiewu,prawy leci zimne.moje pytanie czy może to być wina czesciowo przytkanej nagrzewnicy i ewentualnie czy do wyjecia nagrzewnicy trzeba ściagać całą deche czy tylko panel środkowy i radio? z góry dziekuje za pomoc