Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

2x Jl audio 10w0v3 zawiodłem się

DaViD_HCC 29 Jul 2015 10:54 2529 4
    DaViD_HCC
    Level 11  
    Witam , mam subwoofer zbudowany na 2x JL Audio 10w0v3 w closed . Sprzęt podpięty pod monoblock Hifonicsa 800 RMS i szczerze mówiąc zawiodłem się ... auto to Honda Civic V gen HB i powinno to grać ładnie 600 rms w małym aucie , a wcześniej miałem tymczasowo subwoofer emphasera xtreme t3 10' 500 w RMS i chyba miał lepsze "walnięcie" . Fakt , jeśli chodzi o jakość to JL gra lepiej ale brakuje mu od czasu do czasu jakby to nazwać "brutalności" . Czasami lubie odpalić sobie dubstep i pomasować plecy . Pytanie czy wrzucając te Jl audio w skrzynię br zagrają bardziej brutalnie ? Nie chciałbym żeby straciły za bardzo na szybkości ... dlatego wybrałem closed ale jednak brakuje mi czegoś .
    Anonymous
    Anonymous  
    Gawior22
    Level 19  
    W odpowiedniej BR zagrają mocniej i zejście będzie niższe, ale kultura z brutalnością jak Ty to zwiesz nie zawsze idzie w parze.
    DaViD_HCC
    Level 11  
    Skrzynia 2x20 l ,czyli po odjęciu objętości głośnika po 18l na głośnik . Instalacja podłączona dobrze . Jeśli straciłyby dużo na jakości w br to znaczy , że trzeba zmienić suba ... bo mocowo grają po prostu przeciętnie . Miałem kiedyś 2x rex10s4 i w br robiły wiekszą zadymę niż 2x jl audio w closed , a jakościowo jak na ten przedział cenowy nie grały źle . Trzeba spróbować te Jl Audio wrzucić do br i wtedy zdecyduje czy zostają, czy jednak nie .
    Anonymous
    Anonymous