Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
SterControl
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi brd a4 - DPF OFF soft

uhr 29 Lip 2015 20:22 1968 27
  • #1 29 Lip 2015 20:22
    uhr
    Poziom 17  

    Koledzy dziś dpf wybebeszyłem od razu wypluje błąd? czy dopiero po jakimś czasie trzeba zrobić DPF off w sofcie ?
    Jaki koszt na Śląsku ? znacie jakiegoś tunera sensownego ? w okolicy Tychów
    Emulatory jakieś są do naszych audi brd ? czy mogę zapomnieć.
    Jak mieszać trzeba w sofcie to jakie koszty?

    0 27
  • SterControl
  • #2 29 Lip 2015 21:21
    domex32
    Moderator na urlopie...

    uhr napisał:
    oledzy dziś dpf wybebeszyłem od razu wypluje błąd?


    Po czasie.

    uhr napisał:
    Emulatory jakieś są do naszych audi brd ?


    To szajs. Procedury dopalania są w dalszym ciągu tylko trochę rzadziej.

    uhr napisał:
    Jak mieszać trzeba w sofcie to jakie koszty?


    U nas od 500 - 700 zł za sam soft.

    0
  • #3 29 Lip 2015 21:36
    uhr
    Poziom 17  

    A jak jest pusty i włączy dopalanie to co wtedy przelatuje i tyle ? ciśnienia wariują dalej na czujniku? czy wchodzi w tryb awaryjny?

    0
  • #4 29 Lip 2015 21:48
    domex32
    Moderator na urlopie...

    Kopci, zapala kontrolkę filtra lub świec żarowych

    0
  • #6 31 Lip 2015 00:22
    jokerro
    Poziom 33  

    piotrek7744 napisał:
    Masz tu wsad dpf off + troche mocy sprawdzony u mnie działa.


    Daj spokoj ze softem z innego pojazdu,to zero profeskil
    Nawet niewiecie jaki hw,sw itd.
    Kolega niech poczyta swoje ecu i podesle soft,zrobi sie jak trzeba ori plik.Wgrasz i jedziesz spokojnie.

    0
  • #7 05 Sie 2015 20:32
    uhr
    Poziom 17  

    Więc tak ani nie kopci. Ani nie zapala kontrolki dpf ani świec za to zapala kontrolkę engine żóltą po 30km. I wywala bład egr bo zaślepiłem za mały przepływ spalin błąd P0404 oraz p2002 filtr cząstek stałych ale nie wpada w tryb awaryjny tnie jak zawsze.
    I nie wiem czy z egru zapala tą kontrolkę czy z dpfa.

    0
  • #8 05 Sie 2015 20:47
    jokerro
    Poziom 33  

    Z tego i z tego ci zapala.

    0
  • SterControl
  • #9 05 Sie 2015 20:51
    uhr
    Poziom 17  

    Czyli cza sofcik ktoś z forum robi za rozsądna kase :)?

    Jakie wasze mają spalanie na wolnych obortach bo nie pamietam przed wypruciem dpfa?
    I nie wiem czy dopala czy jak

    0
  • #10 05 Sie 2015 20:57
    jokerro
    Poziom 33  

    Daj ori odczyt ze swojego sterownika i sie zrobi za rozsadna cene o ktora mozesz zapytac na pw

    0
  • #11 05 Sie 2015 21:27
    domex32
    Moderator na urlopie...

    uhr napisał:
    Jakie wasze mają spalanie na wolnych obortach bo nie pamietam przed wypruciem dpfa?


    0.5-0.7 litra.

    0
  • #12 05 Sie 2015 21:44
    uhr
    Poziom 17  

    Jedyneczka to spalanie chwilowe? Bo mam 18 lit :)
    Na wyswietlaczu

    0
  • #13 05 Sie 2015 21:46
    piotrek7744
    Poziom 12  

    W a4 to chyba normalne u mnie tez tak pokazuje .

    0
  • #14 05 Sie 2015 22:10
    domex32
    Moderator na urlopie...

    Nie jest to normalne, odczytaj wartość testera, 015 grupa jak pamiętam, tam pokazuje chwilowe spalanie.

    Co do żądania regeneracji to są to grupy od 070 do 075 grupy.

    0
  • #15 06 Sie 2015 15:01
    uhr
    Poziom 17  

    Zużycie paliwa 0,8l/h na autocomie a na wyświetlaczu 40,7 hehe:) czemu tak jest?

    Sterownik 03G906018AQ da się kablem? to jest edc 16 czy 17?

    0
  • #16 06 Sie 2015 18:12
    domex32
    Moderator na urlopie...

    Brd ma edc 16 z tego co wiem.

    0
  • #17 06 Sie 2015 19:09
    piotrek7744
    Poziom 12  

    Brd ma SIEMENS PPD. Łatwo sie uwala przy wgrywaniu i łatwo stawia.

    Dodano po 45 [sekundy]:

    Mpps idzie spokojnie.

    0
  • #18 06 Sie 2015 20:04
    uhr
    Poziom 17  

    To muszę kupić kabel na co zwrócic uwagę MPPS v13 wszystkie na alledrogo takie same czy nie?

    0
  • #20 19 Wrz 2015 22:59
    uhr
    Poziom 17  

    Masz jakiegoś linka od kogo warto?

    0
  • #21 15 Lis 2015 08:11
    uhr
    Poziom 17  

    sterownik 03G906018AQ audi a4 2007 rok 170 konna

    Kabel z alledrogo zatrybi na tym sterowniku?

    MPPS v13 K+CAN+UDS DPF FAP
    CHECKSUM za co odpowiada? 2.0 TDI,Siemens,PPD 1.x,Can,Tak,Tak,Nie



    Dzięki

    0
  • #22 15 Lis 2015 11:14
    nici
    Poziom 34  

    piotrek7744 napisał:
    Brd ma SIEMENS PPD. Łatwo sie uwala przy wgrywaniu i łatwo stawia.

    Dodano po 45 [sekundy]:

    Mpps idzie spokojnie.


    Chyba jesteś w lekkim błędzie... SIDa się łatwo stawia ? Chyba u Ciebie w warsztacie bo nie u amatora który chce za 100zł zostać tunerem...

    Dodano po 1 [minuty]:

    uhr napisał:
    sterownik 03G906018AQ audi a4 2007 rok 170 konna

    Kabel z alledrogo zatrybi na tym sterowniku?

    MPPS v13 K+CAN+UDS DPF FAP
    CHECKSUM za co odpowiada? 2.0 TDI,Siemens,PPD 1.x,Can,Tak,Tak,Nie



    Dzięki


    Jak jednorazowo to zrobić to jedź do kogoś kto to robi. Do mnie masz za daleko ale jak masz chęć to zapraszam.

    0
  • #23 15 Lis 2015 11:58
    nicram1941
    Poziom 17  

    Jeżeli chcesz się tym zajmować, jest to Twoja pasja to próbuj. Ale... Na początek nie czytaj po OBD. Dowiedz się dokładnie co jest odczytywane po OBD. Zaopatrz się w oryginalny, pełny obraz sterownika. To nie jest takie łatwe jak piszą sprzedawcy na alledrogo. Jednorazowy zabieg dla siebie samego jest absolutnie nie opłacalny. Do simensa na pewno nie chińskie galletto...

    0
  • #24 15 Lis 2015 12:33
    jokerro
    Poziom 33  

    Po prostu,siemens PPD to nie bajka i tanim sprzętem z portali nie odważyłbym się.
    A to co opisują po aukcjach to 25% prawda,chodzi o to żeby sprzedać a nie oto co naprawdę robi.Tak samo DPF OFF w tym sterowniku nie jest to zadanie dla pierwszego z brzegu i pierwszego z brzegu programu który wywali cała tablice.Tutaj tylko z ręki.

    0
  • #25 15 Lis 2015 12:38
    nici
    Poziom 34  

    jokerro napisał:
    Po prostu,siemens PPD to nie bajka i tanim sprzętem z portali nie odważyłbym się.
    A to co opisują po aukcjach to 25% prawda,chodzi o to żeby sprzedać a nie oto co naprawdę robi.Tak samo DPF OFF w tym sterowniku nie jest to zadanie dla pierwszego z brzegu i pierwszego z brzegu programu który wywali cała tablice.Tutaj tylko z ręki.



    Niech próbują sami. Będziemy mieli co stawiać na nogi jak się uwali

    0
  • #26 15 Lis 2015 13:21
    domex32
    Moderator na urlopie...

    jokerro napisał:
    Tak samo DPF OFF w tym sterowniku nie jest to zadanie dla pierwszego z brzegu i pierwszego z brzegu programu który wywali cała tablice.


    Oj nie całą, w PSA zostawia ramkę od błędu czujnika ciśnienia klimatyzacji :D

    0
  • #27 15 Lis 2015 14:28
    jokerro
    Poziom 33  

    domex32 napisał:
    jokerro napisał:
    Tak samo DPF OFF w tym sterowniku nie jest to zadanie dla pierwszego z brzegu i pierwszego z brzegu programu który wywali cała tablice.


    Oj nie całą, w PSA zostawia ramkę od błędu czujnika ciśnienia klimatyzacji :D


    Widzę że mam bardzo wesołą niedziele.A w oplu zostawi błąd obwodu wtryskiwaczy i czujnika doładowania.

    0
  • #28 15 Lis 2015 21:42
    uhr
    Poziom 17  

    Pszczyna Czechowice ktoś wart polecenia za dobrą kasę bo normalny pieniądz , auto i tak pójdzie do sprzedania
    Jak ktoś z firum z moich okolic proszę o info na priv

    0