deathwing wrote: komunikat o braku papieru moze byc spowodowany wygiętym elementem ktory przy zamykaniu szuflady opuszcza rolki pobierania, bardzo częsty problem w tych urządzeniach, minolta poprawiła te ,,haczyki" i są dostępne już lekko zmodyfikowane bardziej wytrzymałe,
Chodzi o ten biały element w kształcie litery L ? Jeśli tak to coś chwilowo na niego nakleję żeby opuścił się niżej.
deathwing wrote:
jeśli chodzi o przesunięcie to sprawdź tuleje wałka registracji i tego ktory do niego przylega, (czasem się wycierają i niema odpowiedniego transportu) i możesz sprawdzić/podmienić czujnik optyczny nad wałkiem transferowym,
Jak sprawdzić te tulejki? Powinny nie mieć luzu lub ew. w jakich granicach?
Dodano po 13 [minuty]: Ricoh_220 wrote: Zapytam z ciekawości jaki przebieg maszyny że już panewka została wytarta.
Po 14 latach pracy wymieniałem 2 razy zawsze ponad 1,4 milona kopi panewki rejestracji padły. Firmy które robiły kopie to urzędy i naprawdę totalny przemiał.
Maszyny live time 1.2 miliona i do dziś dnia chodzą. Dodam bez awaryjnie.
Jest mały problem na pewno ja pracując z wieloma takimi maszynami mam doświadczenie ty masz jedną i walczysz. Wiem że serwis kosztuje ale policz ile sam zepsujesz i czy to się opłaca ?
Rozumiem iż to konika ale ja nie krytykuję konkurencji może coś serwis trzeba sprawdzić ,może sobie nie radzi , jednak bez przebiegu maszyny ciężko
Maszyna ma 360 tyś. Maszyna jest od roku gdzieś u nas i zrobiła ok 300 tyś. stron.
Nie wiem dlaczego robisz osobiste wycieczki? Jeszcze niczego nie zepsułem a wręcz przeciwnie, wiele naprawiłem, i to różnych drukarek (duża firma produkcyjna). Pytam tutaj gdyż chce maszynę lepiej poznać i się też dowiedzieć o istotnych usterkach.
Jeżeli chcesz coś wnieść do tematu to daj jakąś wskazówkę. Telefon do serwisu oczywiście mogę wykonać we własnym zakresie.