Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes actros mp I - błędy MR 9964 oraz MR 4038

sgtrans 01 Sie 2015 12:34 2994 7
  • #1 01 Sie 2015 12:34
    sgtrans
    Poziom 6  

    Witam
    mam problem z mercedes actros 1831 mp I z 2000 r nr vin - WDB9500461K523962.
    Na forach znalazłem znaczenie błędów, ale nie wiem czy dotyczą actrosa bo większość jest od atego - błędy MR 9964 oraz MR 4038. Proszę o pomoc gdzie i jak szukać ich rozwiązania. Auto ciężko odpala, przygasają wszystkie kontrolki, rozrusznik "tyrka", auto po czasie odpala. Rozrusznik był wymieniany na nowy ok 4 miesiące temu. Z góry dziękuję za pomoc.

    1 7
  • #2 01 Sie 2015 15:48
    685832
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 02 Sie 2015 10:51
    sgtrans
    Poziom 6  

    Dziękuję za zainteresowanie tematem.Rozrusznik był wymieniany ponieważ się spalił ,co do akumulatorów to raczej są sprawne, jutro je wyciągnę i zawiozę do sprawdzenia, wykręcę także rozrusznik i też pojedzie do sprawdzenia, z tego co napisałeś to i tak będę musiał wymienić moduł MR,mam jeszcze jedno pytanie gdzie ten moduł się znajduję?

    1
  • #4 02 Sie 2015 11:05
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Po przeciwnej stronie rozrusznika :D
    W sprzedaży występują sterowniki z immo i bez(używane) , radzę kupić z immobiliserem.

    0
  • #5 03 Sie 2015 11:35
    sgtrans
    Poziom 6  

    W dniu dzisiejszym sprawdziłem rozrusznik - jest ok. Po sprawdzeniu akumulatorów okazało się, że jeden z nich jest uszkodzony - padnięta cela, brak napięcia. Czy mogło to być przyczyną wyświetlania błędów? W dniu jutrzejszym założę nowy akumulator.

    0
  • #6 03 Sie 2015 17:20
    685832
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 04 Sie 2015 18:27
    sgtrans
    Poziom 6  

    Wymieniłem akumulatory na nowe i autko odpala bez problemu, na głównym wyświetlaczu nie pojawia się już żaden błąd, ale jak wejdę w MR - zapis pracy to wyświetla mi błąd MR 4038 świeci na żółto i po dalszym wejściu rozrusznik. Czy jest możliwe że MR zapamiętał ten błąd? No i najważniejsze czy można jeździć ?

    0
  • #8 04 Sie 2015 19:55
    685832
    Użytkownik usunął konto