Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ford fusion 1.4 tdci 2002 r - Błąd 4 cylindra -1 wtrysku i eac fail

MartaLukasz2005 01 Aug 2015 13:20 4404 4
    MartaLukasz2005
    Level 2  
    Witam auto chodzi na 3 garach na 4 cylindrze jest błąd wtrysk został wymieniony i dalej to samo autko jest w trybie awaryjny eac fail. Mój mechanik rozłożył ręce nie ma pojęcia co to może być czy to może być przyczyna elektroniczna .Prosze o pomoc i jakąś porade
    ladamaniac
    Level 39  
    Moźe być, wiązka, sterownik, brak kompresji, cokolwiek. Bez numeru błędu można wróżyć,z numerem błędu można zgadywać, a grunt to pomiary. Ciśnienie sprężania jest??
    MartaLukasz2005
    Level 2  
    w poniedziałek bede wiedział jaki kod błedu bo mechanik który spisywał mi nie powiedział i nie podjął się dalszej pracy .Nie sprawdzałem czy jest cisnienie spręzania ?

Dodano po 6 [minuty]:

a jezeli nie bedzie cisnienia preżania to co wtedy
    ladamaniac
    Level 39  
    Jeśli nie będzie ciśnienia sprężania, to znaczy, że usterka jest mechaniczna, a sterownik rejestruje "wypadanie zapłonów". Wtedy z reguły remont głowicy.
    MartaLukasz2005
    Level 2  
    trudno mi teraz narazie cos powiedzic jak cos bede wiedział to napisze a czy sprawdzenie wszystkich wtrysków czy sa sprawne to dobry pomysł na poczatek po wczorajeszej rozmowie z mechanikiem mówił że sa dwa błędy błąd egru i tego 4 cylindra złe dawkowanie