Witam. Mam studnie wykonaną odwiertem i wsadzoną rurę pcv fi 160 mm o dł. 20 m. Robotę wykonywała firma zajmująca się kopaniem studni głębinowych. Problem polega na tym, że woda jest strasznie zabrudzona mułem o kolorze ciemno siwym z drobinami piasku. Kupiłem tanią pompę głębinową za 200 zł i pompowałem ze 3 godziny na raty z nadzieją, że ją oczyszczę, ale powoli spada wydajność pompy. Rozkręciłem ją i oczyściłem z mułu, ale jej wydajność jest wyraźnie bo o połowę mniejsza.
Pytanie brzmi: Jaka pompę polecicie do takiej wody? Dodam, że woda ma dużo mułu i drobin piasku. Słyszałem o membranowych, bo pompy do wody brudnej i szamba ciężko spotkać poniżej 160 mm średnicy, więc do rury się nie zmieszczą. No chyba ze ktoś z was zna taką pompę do szlamu szamba coby weszła do rury pcv 160 mm
Pytanie brzmi: Jaka pompę polecicie do takiej wody? Dodam, że woda ma dużo mułu i drobin piasku. Słyszałem o membranowych, bo pompy do wody brudnej i szamba ciężko spotkać poniżej 160 mm średnicy, więc do rury się nie zmieszczą. No chyba ze ktoś z was zna taką pompę do szlamu szamba coby weszła do rury pcv 160 mm