Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Termostat pompki C.O. Ustawienie temp. zadanej.

inspector_electro 03 Sie 2015 10:00 498 0
  • #1 03 Sie 2015 10:00
    inspector_electro
    Poziom 22  

    Witam szanowne forum.

    Próbuję sklecić program do obsługi pompki C.O.

    Problem polega na tym że:

    Zmienna I1 jest ustawiona jako INTEGER, czyli odczyt bez przecinka.

    Natomiast w programie ustawianie temp. zadanej mam tak:

    Kod: vbnet
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    Problem w tym że zmienną T_ust mam jako single, czyli z przecinkiem.

    Nie pasuje mi wtedy ustawienie :

    IF T_ust >= 40 then
    załącz pompę
    End If

    Chciałbym mieć wszystko z przecinkami, i nie zmieniać w programie obsługi dodawania odejmowania T_ust.

    Próbowałem już różnie wg. innych termostatów z sieci z forum.
    Nie wychodzi mi to, i zazwyczaj mam błąd w postaci nie pasujących single i string.

    Proszę o poradę.

    0 0