Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony Xperia E4g - Bardzo długie ładowanie

lucky512 03 Sie 2015 18:06 1896 9
  • #1 03 Sie 2015 18:06
    lucky512
    Poziom 14  

    Witam, jestem prawie szczęśliwym posiadaczem owego sprzęciku. Prawie szczęśliwy gdyż dręczy mnie problem z ładowaniem telefonu. Z np. 3% do 60% zajmuje mu 2 godziny gdy z poprzednim telefonie (LG L7 II) z zera do pełna zajmowało niecałą godzinkę - półtora. Sprawdzane na innej ładowarce oraz na kablu - bez zmian.

    Co może mu dolegać?

    0 9
  • #2 03 Sie 2015 20:20
    Adrian4477
    Poziom 31  

    Jakie ładowarki były używane? Jeśli maja taki sam prąd ładowania, to czas ładowania się nie zmniejszy.

    0
  • #3 03 Sie 2015 20:37
    lucky512
    Poziom 14  

    Oryginalna i podobna tylko że od Sony Ericsson, te same parametry. Rozumiem że sie nie zmniejszy gdy mają takie same parametry jednak martwi mnie ten czas w jakim telefon musi sie ładować do 100%. Dopiero o 19:30 naładował się pod korek a zacząłem ładować o 15

    0
  • #4 03 Sie 2015 20:47
    popej
    Poziom 9  

    Prawdopodobnie naderwane piny przy gnieździe usb i zmieniła się oporność popraw luty na padach i sprawdź efekty

    0
  • #5 03 Sie 2015 21:24
    Adrian4477
    Poziom 31  

    To raczej normalny czas ładowania. Gdybyś podłączył wydajniejszą ładowarkę, np 1,5 , 2A to będzie się ładował dużo szybciej.

    0
  • #6 04 Sie 2015 12:30
    lucky512
    Poziom 14  

    popej napisał:
    Prawdopodobnie naderwane piny przy gnieździe usb i zmieniła się oporność popraw luty na padach i sprawdź efekty

    Nie no, mam telefon od tygodnia (obchodziłem się z nim jak z jajkiem) i już wyrwane piny?

    Dziś zauważyłem po 2 godzinnej przerwie z korzystania telefonu (był naładowany do 100%) że wskaźnik spadł do 95%. Czy to norma dla tego telefonu? W użyciu baterii mam tak:

    System operacyjny Android 49%
    Ekran 17%
    Komórka w tr. gotowości 13%
    System Android 5%
    Telefon nieaktywny 5%
    FB 3%
    Usługi Google Play 3%
    Firefox 2%
    Wi-Fi 2%

    Możliwe jest taki stan rzeczy iż telefon troche przeleżał "używany" w pudełku? Telefon jest z salonu Play (odebrałem go 29 lipca) a znalazłem na nim zdjęcia z 11 maja jakby ktoś już wcześniej oglądał telefon przed zakupem.

    0
  • #8 04 Sie 2015 13:52
    lucky512
    Poziom 14  

    Reset do ustawień fabrycznych coś możę pomóc z ową baterią?

    0
  • #9 04 Sie 2015 14:12
    Adrian4477
    Poziom 31  

    Masz włączony tryb oszczędzania baterii (STAMINA) ?

    0
  • #10 04 Sie 2015 16:08
    lucky512
    Poziom 14  

    Niby tak aczkolwiek nadal zjada baterię.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo