Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dodge Caravan 3.3 + gaz 96r Po wymianie komputera nie pali

ciechanów 10 Aug 2015 11:51 948 6
    ciechanów
    Level 2  
    Witam Być może się powtarzają tematy ale nie do końca mam problem ze swoim dodge opiszę przyczynę mianowicie. Zajechałem zatankować samochód odpaliłem po 10m zgasł i już nie mogłem odpalić po kilku godzinach odpalił na 4zaworach 3 i 6 nie działał pojechałem na komputer pokazał uszkodzoną cewkę"C" wymieniłem cewkę i dalej to samo mechanik stwierdził że to Komp padł nie mogłem dokupić o takich numerach kompa kupiłem inny oczywiście jakiś BAD czy BODY komputer i stacyjkę też wszystko od innego ale od jednego auta problem w tym że koleś miał tam alarm bo jak wszystko poskładałem i podłączyłem zasilanie samochód zaczoł mi trąbić i mrugać ja nigdy nie miałem alarmu na swoich kompach alarmu nie mam pilota do niego Co mogę zrobić teraz proszę o pomoc .A jak to mi tak trąbiło to spróbowałem odpalić no i cud odpalił na 3sek i zgasł i teraz już nie chce nawet na te 3 sek odpalić czy może to cos związane być z tym alarmem czy tam immo. a może ktoś by zechciał naprawić mój stary Komputer przyczyna awarji na jednym kablu sygnałowym ciągle dochodzi sygnał do cewki proszę o poradę pomoc do osiwieje ze złości i przepraszam z góry za wszystko bo to moje pierwsze logowanie na forum pozdrawiam

Pierwsze logowanie na forum nie zwalnia Kolegi z zachowania prawidłowej pisowni.
    Przeczytaj swój post i popraw składnię wyrazów w zdaniach.
    Reg. 3.1.13. Dbaj o poprawność językową, zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości, które ciężko jest przeczytać i zrozumieć co druga strona miała tak naprawdę na myśli.
    Mod.[CameR]
    leonek4
    Level 29  
    Podaj oznaczenie starego sterownika!
    ciechanów
    Level 2  
    Numer mojego Komputera P04727176 prawdo podobnie dziś ma mi wysłać pilota do tego zestawu co zakupiłem ale czy ktoś może potwierdzić że auto powinno chodzić po wymianie tych rzeczy czy raczej nie.
    leonek4
    Level 29  
    Oddaj sterownik do elektronika lub firmy zajmującej się naprawą sterowników silnika może uda się naprawić starty.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Ciekawie to będzie jeśli masz usterkę w aucie i właśnie zepsułeś nowy komplet.
    ciechanów wrote:
    odpalił na 3sek i zgasł i teraz już nie chce nawet na te 3 sek
    Należało najpierw poszukać skąd pojawił się problem w pierwszym sterowniku. Skoro informował o uszkodzeniu cewki, sprawdzona została wiązka? Ja wcale nie wykluczam, że Twój sterownik był sprawny, teraz pewnie masz dwa zepsute. Pocieszeniem niech będzie to, że te sterowniki są naprawialne.
    ciechanów
    Level 2  
    Czy możecie mi poradzić jakąś osobę lub firmę która się na tym zna bo u mnie w miejscowości jest tylko jeden elektronik i on powiedział że raz naprawiał taki sterownik i już się tym nie zajmuje z powodu żelu na sterowniku a szukać tak w ciemno po całej Polsce to minie przeraża
    ciechanów
    Level 2  
    witam wymieniłem sterownik przy silniku i Body komputer pod krzynką bezpieczników oraz stacyjkę mianowicie mam problem w tym że ten zakupiony zestaw ma alarm a problem polega na tym że mam pilota do niego ale wygląda to tak jak by mój samochód nie miał żadnego sensora do odczytu pilota czy ktoś może mi powiedzieć gdzie to może się znajdować mój samochód z 96r a zestaw z 98r
    albo jak można pominąć imo. przy stacyjce nie ma cewki do imo.Kluczyk chudy a więc blokada jest na pewno w pilocie którego samochód nie szczytuje a może ktoś wie gdzie zgrać pamięć ze starego sterownika na nowy